tag:blogger.com,1999:blog-25570849229896931082024-03-05T08:01:03.346+02:00 at e.sweets for my sweetAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.comBlogger151125tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-27524622149154614012015-07-07T23:31:00.000+03:002015-07-07T23:31:49.700+03:00Tort cu cireşe şi mascarpone / Cherry-Mascarpone Cake
Nu mă puteam întoarce după atâta vreme pe blog fără o reţetă de excepţie, cum este acest tort. Am combinat câteva elemente deja încercate cu unele noi, improvizate chiar, şi am obţinut în final un tort consistent, dar răcoritor, care poate fi pe placul oricui: ciocolată, fructe, cremă spumoasă.
La mulţi ani, tati! (căci el a fost beneficiarul)
TORT CU CIREŞE ŞI MASCARPONE
2 x blat Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-84381944748684657912015-07-02T16:02:00.003+03:002015-07-02T16:02:46.605+03:00Blat ciocolatos alb / White Chocolate Sponge Cake
Vă mai amintiţi blatul ciocolatos pe care l-am tot folosit la torturi? Pentru că am început să folosesc tot mai mult şi varianta albă, m-am gândit că ar fi bine să scriu reţeta într-un post separat, ca să o găsiţi mai uşor când aveţi nevoie. Mie îmi plac ambele versiuni şi un plus este că îţi lasă multă libertate de joacă cu aromele.
O să revin curând şi cu o reţetă de tort cu acest blat.
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-64111298955345664242015-03-28T17:49:00.000+02:002015-06-25T13:15:12.344+03:00Fantezie cu Frezii Albe / White Freesias Fantasy
Acesta este al doilea tort pe care l-am pregătit de ziua mea, pentru petrecerea cu prietenii mei. Primul a fost pentru familie (va urma şi reţeta, sper, curând). Deşi foarte diferite, amândouă au avut în comun portocala roşie. Şi dacă primul a fost în mare parte creaţia mea, pentru acesta am urmat, aproape întru totul, reţeta de aici. Zic aproape întru totul, pentru că am făcut unele schimbăriAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-14937500009596708262015-03-17T13:51:00.001+02:002015-03-17T13:51:57.771+02:00Desert marocan cu portocale roşii / Moroccan Blood Orange Dessert
Mă mişc cam încet cu publicatul reţetelor pe blog şi vă cer iertare şi înţelegere. În schimb, reţetele s-au adunat şi-mi pare imposibil, cel puţin în ritmul asta haotic, să vi le prezint curând.
Sezonul portocalelor roşii este pe sfârşite şi eu mai am atâtea idei de împărtăşit cu voi. Dacă vă fac cu ochiul, puteţi să le încercaţi cu portocale obişnuite sau să le puneţi la păstrare pentru Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-37550222398501943452015-03-10T22:22:00.000+02:002015-03-10T22:22:01.379+02:00Pierniczki Bark
Acesta este desertul perfect dacă vă place ciocolata, vreţi sau aveţi nevoie de un desert rapid şi aveţi în casă "resturi" dulci. Pentru un bark, tot ce trebuie să faceţi este să vă puneţi imaginaţia la contribuţie. Puteţi folosi diverse combinaţii de fructe uscate, nuci, bomboane, biscuiţi dulci sau săraţi, fulgi, arome şi sortimente de ciocolată. Este gata cât ai clipi din ochi şi arată Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-84374477173922262332015-03-03T22:07:00.001+02:002015-03-03T22:07:09.569+02:00Madlene cu portocale roşii, fistic şi cardamom / Blood Orange Madeleines with Pistachios and Cardamom
O să încerc să fac o introducere mai
scurtă decât data trecută. Aşa că vă voi spune doar că aceste madlene sunt
obligatorii pentru un iubitor de madlene şi nu numai. Sunt moi şi aromate şi ce
vi se va părea cel mai greu va fi să staţi departe de ele. Aluatul ajunge
pentru 2-3 duzini, depinde de dimensiunea formelor.
Voi mai face doar o observaţie, apoi
vă las cu reţeta. În reţeta originală se Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-44298431810291533072015-02-24T02:01:00.000+02:002015-02-24T02:20:09.447+02:00Chec de februarie cu portocale roşii şi ulei de măsline / February Blood Orange Olive Oil Loaf
În ultimii ani, luna februarie a devenit un fel de decembrie, în sensul că gătesc foarte mult, dar de data asta nu doar dulciuri. Îmi place să-mi răsfăţ prietenii cu un prânz delicios, ceea ce, din nefericire, nu se întâmplă pe cât de des mi-ar plăcea şi mai ales le-ar plăcea. Totuşi, o zi în preajma zilei mele de naştere este o dată sigură pentru această întâlnire. Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-56775791155582339122015-01-25T00:18:00.001+02:002015-01-25T00:18:35.302+02:00Prăjituri cu făină de castane şi topping de migdale, stafide şi miere / Chestnut Flour Cakes with Almond-Raisins-Honey Topping
V-am promis încă
o reţetă de prăjituri cu făină de castane. Inspirate de pe acelaşi blog ca şi
prăjitura cu mirodenii, aceste prăjituri sunt de nota 10. Topping-ul cu unt le
oferă un parfum deosebit, mai ales când sunt calde, iar făina de castane le dă
o aromă şi o culoare tomnatică. Călduţe, trebuie să fie minunate (mâncasem deja
destule dulciuri până au fost gata şi nu le-am putut încerca Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-59477342162209447452015-01-24T20:50:00.000+02:002015-01-24T23:28:53.396+02:00Prăjitură aromată cu făină şi miere de castane / Spiced Chestnut Flour and Honey Cake
De la reţete de
Crăciun trec la două reţete mai degrabă tomnatice, datorită ingredientului de
bază: făina de castane. Dacă aveţi de unde să luaţi această făină, vă recomand
din tot sufletul să o folosiţi. Este într-adevăr cam scumpă, dar oferă prăjiturilor o aromă deosebită. Dacă
nu vă e la îndemână, folosiţi făină de grâu.
Prima reţetă este
o prăjitură simplu de făcut: mixăm ingredientele,Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-21251238031527023012015-01-17T21:29:00.002+02:002015-01-17T21:32:40.393+02:00Pandorini
Sărbătorile
au rămas în urmă... din păcate... dar nu şi dorinţa mea de a face prăjituri
tradiţionale de Crăciun. Am găsit atâtea reţete interesante, care s-au dovedit
imposibil de făcut în cele câteva zile dinaintea şi din timpul sărbătorilor de
iarnă, că m-am gândit că nu ar fi o idee rea să le încerc în timpul anului,
până la Crăciunul viitor (care este la 342 zile depărtare). Aşa voi avea,Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-22030510062125172292015-01-04T19:57:00.001+02:002015-01-04T19:57:56.089+02:00Christstollen
Cele mai
mari emoţii legate de prăjiturile pentru sărbători le-am avut pentru
Christstollen, cozonacul german (originar din Dresda, unde există şi un
festival anual) cu stafide, fructe confiate, migdale şi, în unele variante,
marţipan. Dar sunt foarte foarte mulţumită de rezultat. Am urmat o reţetă de pe
un site german
şi am obţinut un stollen care aproape nu se deosebeşte de cel original, peAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-56764639180167986042015-01-04T00:17:00.000+02:002015-01-04T00:22:51.077+02:00Pierniczki
Iar aici
aveţi reţeta promisă pentru pierniczcki, turta dulce poloneză sub formă de
fursecuri, din care am făcut şi ornamente pentru brăduţ şi nişte brăduţi
“ninşi”. Cu puţină imaginaţie, Crăciunul miroase a turtă dulce!
PIERNICZKI
200 g miere
150 g zahăr brun (muscavado)
110 g unt rece
2 ouă
1 ½ linguriţă praf de copt
550 g făină
2 linguri mirodenii
Pentru amestecul de mirodenii:
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-77393759923435902312015-01-03T19:40:00.000+02:002015-01-04T00:26:47.190+02:00Piernik
Anul trecut am descoperit Polonia în multe
feluri. Încă mai am multe de învăţat despre această ţară minunată, dar din
punct de vedere gastronomic, încet încet fac progrese importante. Nu am reuşit
să fac prăjitura lor tradiţională de Crăciun, un fel de plăcintă cu mac –
makowiec – ,dar am făcut în schimb turtă dulce, în două variante: fursecuri (pierniczcki)
şi prăjitură (piernik). CompoziţiaAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-12258873589648593622014-12-31T23:00:00.000+02:002014-12-31T23:05:05.926+02:00Kakemenn
Crăciun fără
fursecuri? În niciun caz! Mai ales că se pot face din timp şi le păstrăm apoi în
cutii metalice 2-3 săptămâni sau chiar mai mult... depinde cât rezistă..
poftelor. Deşi îmi propun în fiecare an să nu le mai fac în ultima clipă, tot
acolo ajung. Să mă fi văzut în seara de Ajun cum coceam tavă după tavă. La anul,
mă apuc din timp!
Revenind la
reţete, anul acesta am ales o reţetă de Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-84614131605037802272014-12-31T18:00:00.001+02:002014-12-31T18:03:27.703+02:00Prăjitură portugheză de Crăciun / Portuguese Christmas Cake
De Crăciun nu
putea să lipsească un dulce portughez. Mai ales că nu am mai făcut unul de
multă vreme. Din mulţimea de reţete tradiţionale sau mai moderne, am ales
această prăjitură, foarte aromată, cu multe fructe uscate şi confiate, cu multă
cacao şi nu foarte dulce în ciuda cantităţii destul de mari de zahăr.
Din cantităţile
de mai jos ies două prăjituri coapte într-o formă rotundă de circaAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-90070891666990526152014-12-30T15:15:00.000+02:002014-12-30T15:15:12.483+02:00Sos special de merişoare / Special Cranberry Sauce
Sunt fericită
că vă pot spune că am pregătit zilele acestea prima mea gâscă la cuptor. În România
nu face parte din tradiţia gastronomică de sărbători, dar îmi doream de multă vreme
să încerc şi eu. Am pregătit-o după reţeta lui Gordon Ramsay, care la începutul
emisiunii spunea să nu ne fie frică să gătim gâscă. Nu pot să spun că a fost foarte uşor, dar nici
prea greu de pregătit, iar Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-89097631447434432582014-12-29T21:44:00.002+02:002015-06-25T13:50:58.874+03:00Cvintet de Dovleac / Pumpkin Quintet
Povestea acestui tort
a început cu o întrebare: “Ce arome vrei pentru tortul tău?” şi un răspuns: “dovleac
şi scorţişoară”. I-am pus această întrebare fratelui meu, imediat după ce am
făcut astă vară tortul pentru sora mea. Aşa că am avut trei luni să mă gândesc
cum să fac un tort minunat cu aceste două ingrediente. Am căutat reţete, le-am
modificat, am făcut teste, le-am adaptat după gustul Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-4407490672256922302014-12-26T21:41:00.000+02:002015-01-16T15:10:39.101+02:00Nuci caramelizate cu scorțişoară / Caramelized Walnuts with a dust of Cinnamon
Dovleac, nuci şi scorţişoară – un trio
perfect, după mine. Va veţi
întreba ce au a face nucile caramelizate cu dovleacul... Nimic direct, dar
le-am folosit pentru a decora un frumos şi delicios tort. Mi-a venit această
idee de când m-am gândit la tort, dar nu am ştiu exact cum să le fac până nu am
mâncat nişte migdale caramelizate absolut delicioase în scurta mea vacanţă în
Frankfurt. Am căutatAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-3334703726768044512014-12-26T17:34:00.001+02:002014-12-26T17:34:03.913+02:00Curd de dovleac / Pumpkin Curd
Sunt mândră să vă spun că aceasta
este invenţia mea. Cum am ajuns la ea? Foarte simplu… când descopăr ceva nou şi
îmi place, am tendinţa de a rămâne în acea zonă. Dacă vă uitaţi în arhiva
blogului, veţi găsi câteva reţete de curd pe care le-am făcut pentru a le
folosi mai apoi la torture. Aşa că m-am gândit: “de ce să nu
încerc şi un curd de dovleac?”. Nici nu am mai căutat reţete (aşa că nu văAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-68767957555780174162014-12-26T15:39:00.002+02:002014-12-26T15:41:52.756+02:00How to: Unt de dovleac / Pumpkin Butter
Pentru cei care nu au
auzit până acum de unt de dovleac: nu, nu are deloc unt şi niciun fel de altă
grăsime. Are ca bază piure de dovleac şi îl puteţi folosi întins pe pâine,
prăjiturele, brioşe, cu clătite şi alte prăjituri. Sunt multe
reţete pe internet şi multe din ele necesită multe ingredient, timp îndelungat
şi, uneori, ustensile special. După ce am citit câteva reţete, am hotărât să mă
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-54387474194794695342014-12-26T14:09:00.003+02:002014-12-26T15:29:27.356+02:00How to: Piure de dovleac / Pumpkin Puree
Nu este
vorba de o reţetă secretă sau ceva extraordinary. Dar m-am gândit că ar fi mai
uşor să vă arăt într-o postare separată cum fac eu piureul de dovleac, mai ales
că l-am tot folosit în multe reţete care urmează să fie publicate aici. Deci,
de fiecare dată când va fi menţionat într-o reţetă, nu va trebui decât să
urmaţi link-ul către această postare şi să vedeţi cum se face (asta dacă nu
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-19992259951579611952014-12-08T22:46:00.001+02:002014-12-08T22:46:59.832+02:00Tort “Dansul Îngerilor” / “Angels' Dance” Cake
Nu putea să treacă Moş Nicolae fără să lase un tort pentru mama mea, care îi poartǎ numele.
Un tort de sezon, micuţ,
simpatic foc, aromat... un frumos dans al îngerilor din turtă dulce şi
ciocolată.
Reţetă inspirată din revista VEG,
numărul de iarnă 2013 (p. 44), un proiect al Andreei Crăciun.
TORT “DANSUL
ÎNGERILOR”
Foi de turtă dulce:
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-3416318167232605572014-12-06T00:20:00.000+02:002014-12-07T00:21:30.776+02:00Fursecuri “e.l.f.” / Cookies “e.l.f.”
Vine, vine Moş Nicolae!! Eu le-am pregătit celor dragi, pentru această zi,
nişte fursecuri cu multă ciocolată şi nuci. Am văzut reţeta la începutul anului
în emisiunea “La Prova del Cuoco”, am încercat-o în primăvară şi iată acum a
ajuns şi pe blog. Sunt uşor de făcut şi absolut delicioase... iar dacă sunteţi
fani ciocolată, cu siguranţă vor fi pe placul Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-92171719161951654562014-11-25T23:23:00.000+02:002014-11-25T23:23:36.235+02:00Coji de citrice confiate 2 / Candied Citrus Peel 2
Am stat departe
de blog în ultima vreme, dar nu departe de bucătărie. În tot acest timp am
pregătit surprize dulci pentru prieteni şi am testat diverse reţete, pe care le
voi posta la un moment dat pe blog. Se apropie sărbătorile de iarnă,
preferatele mele, şi am multe planuri. Voi vedea pe parcurs ce-mi iese.
Primul weekend din
decembrie va fi foarte ocupat, cu pregătirile pentru Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2557084922989693108.post-44521811831840663342014-11-03T11:44:00.001+02:002014-12-12T13:09:37.735+02:00Clǎtite cu lapte condensat / Sweetened Condensed Milk Pancakes
Pânǎ acum am
folosit lapte condensate doar pentru brigadeiros si crema de mascarpone. Cu
toate acestea, laptele condensat este un ingredient minunat pentru aluaturi,
pentru cǎ le oferǎ o texturǎ finǎ. Aşa se face cǎ, dupǎ prima încercare de
cremǎ de mascarpone, am rǎmas cu nişte lapte condensat pe care nu ştiam cum
sǎ-l folosesc, însǎ, în cele din urmǎ, am improvizat nişte clǎtite. Au fost
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/16256449965792860517noreply@blogger.com0