Pânǎ acum am
folosit lapte condensate doar pentru brigadeiros si crema de mascarpone. Cu
toate acestea, laptele condensat este un ingredient minunat pentru aluaturi,
pentru cǎ le oferǎ o texturǎ finǎ. Aşa se face cǎ, dupǎ prima încercare de
cremǎ de mascarpone, am rǎmas cu nişte lapte condensat pe care nu ştiam cum
sǎ-l folosesc, însǎ, în cele din urmǎ, am improvizat nişte clǎtite. Au fost
fantastice! Mai jos gǎsiți rețeta simplǎ, dar puteți adǎuga dupǎ pofta inimii
diferite arome, alune mǎrunțite sau mǎcinate, stafide, bucǎțele de ciocolatǎ
etc.
CLǍTITE CU LAPTE CONDENSAT
- 2 ouǎ
- 200 g lapte condensat
- 10 linguri fǎinǎ
- ½ lingurițǎ praf de copt
Acum putem adǎuga
alte arome şi ingrediente sau lǎsǎm aluatul simplu.
Încingem tigaia
la foc mediu, apoi turnați o mǎsurǎ de aluat în mijloc (putem face clǎtitele
mai mici sau mai mari, dupǎ cum vrem).
Când pe margini
încep sǎ aparǎ bule (cam 1 minut), întoarcem clǎtita pe partea cealaltǎ şi o
mai lǎsǎm 30-60 de secunde.
Când apǎsǎm cu degetul ar trebui sǎ se simtǎ moale (dar nu ca şi cum ar fi încǎ lichidǎ) şi sǎ creascǎ din nou dupǎ ce luǎm degetul.
Când apǎsǎm cu degetul ar trebui sǎ se simtǎ moale (dar nu ca şi cum ar fi încǎ lichidǎ) şi sǎ creascǎ din nou dupǎ ce luǎm degetul.
Repetǎm pânǎ
terminǎm aluatul.
Nu trebuie sǎ
lǎsǎm clǎtitele nesupravegheate! Laptele condensat conține destul zahǎr şi se
poate arde repede. De aceea este bine sǎ micşorǎm şi focul dupǎ primele
clǎtite. Altfel, tigaia va fi
prea fierbinte, iar clǎtitele se vor arde la suprafațǎ, rǎmânând crude pe
dinǎuntru.
Servim clǎtitele
cu miere, sirop de arțar, fructe, caramel ciocolatǎ, mascarpone etc.
Poftǎ bunǎ!
*********************************************************************************************
Until now I used condensed milk only for brigadeiros and the
mascarpone cream. Yet, this a wonderful ingredient in batters and doughs as
well, as it make them so smooth. So, when I first made the mascarpone cream, I
was left with some condensed milk and didn’t know what to do with it. In the
end, I improvised some pancakes and they were fantastic! Below it’s the recipe
for these simple pancakes, to which you can add various flavors, chopped or
ground nuts, raisins, chocolate drops or whatever you like.
SWEETENED CONDENSED MILK PANCAKES
- 2 eggs
- 200 g sweetened condensed milk
- 10 tablespoons flour
- ½ teaspoon baking powder
Whisk the eggs, then add the condensed milk while continuing whisking.
Gradually fold in the flour and the baking powder.
Now you can add your improvements or leave the batter as it
is.
Heat a pan over medium heat, then pour one measure of batter
in the middle (you can make your pancakes smaller or larger, as you want).
When the edges start to bubble (around 1 minute), turn your
pancake upside down and leave it another 30-60 seconds. When pressing with your
finger, the pancake should be soft (but not feel as if it were still liquid) and rise again once you take your finger
off.
Repeat until you finish your batter.
Don’t leave you pancakes out of your sight! The condensed milk
contains lots of sugar and it can burn rapidly. That’s why you should also
reduce the heat after the first pancakes. Otherwise, the pan will be too hot
and burn your pancakes on the outside, leaving the inside raw.
Serve your pancakes with honey, maple syrup, fruits,
caramel, chocolate, mascarpone or whatever you like.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu