De câte ori
n-am dat peste reţete minunate pentru care aveam nevoie de unt de cocos? De multe ori... însă e cam greu de găsit
şi destul de scump. În cele din urmă am dat peste o “reţetă” de unt de cocos,
apoi am mai citit alte sfaturi despre cum să faci unt de cocos acasă şi mi-am
zis că trebuie să încerc.
Eu am folosit
fulgi de cocos, dar se poate folosi şi nucă de cocos răzuită. De asemenea este
importantă calitatea aparatelor folosite: cu cât sunt mai bune, cu atât va dura
mai puţin tot procesul. Dacă aveţi un robot de bucătărie bun, este de ajuns. Al
meu este unul destul de simplu şi nu a făcut faţă. L-am folosit la început,
apoi am trecut la mixerul vertical (care în cele din urmă a cedat) şi în final
la blender. Dar nu m-am lăsat până nu am obţinut untul de cocos. Deci se
poate... doar că e nevoie de răbdare.
UNT DE COCOS
- cocos (fulgi sau răzuit)
Punem nuca de
cocos în robotul de bucătărie şi îl pornim. Este indicat să facem pauze dese,
pentru a nu suprasolicita motorul (ceea ce cred că s-a întâmplat cu mixerul
meu).
Mai întâi, nuca
de cocos se va mărunţi bine, apoi va începe să se strângă în cocoloaşe. Pe măsură ce uleiurile vor ieşi la suprafaţă, nuca de cocos va deveni
lucioasă, iar compoziţia se va lega şi va deveni din ce în ce mai lichidă. Dacă nuca se lipeşte de pereţii robotului, puteţi să folosiţi o spatulă pentru a o da
jos.
Dacă robotul este
de calitate, ar trebui să fie totul gata cam în 10-15 minute. Altfel, când
observaţi că nuca de cocos a început să se strângă în cocoloaşe şi a devenit
lucioasă, puteţi folosi mai departe mixerul vertical sau blenderul. Durează ceva
mai mult, dar rezultatul contează.
Punem untul lichid într-un borcan sau caserolă şi îl păstrăm la temperatura camerei.
În scurt timp, lichidul se va solidifica.
Punem untul lichid într-un borcan sau caserolă şi îl păstrăm la temperatura camerei.
În scurt timp, lichidul se va solidifica.
Eu am cântărit
fulgii de cocos, ca să văd la final cât unt am obţinut din cantitatea iniţială:
200 g fulgi s-au transformat în 183 g unt de cocos.
Untul de cocos se
poate folosi simplu, pe pâine, sau în deserturi.
Poftă bună!******************************************************************************************************
How many times did I find wonderful recipes requiring coconut butter? A lot... but it's difficult to find and expensive. So I found a coconut butter “recipe”, then I read some more posts on how to make coconut butter at home and I decided to try it.
I used coconut flakes, but you can also use grated coconut. It's also very important the quality of your devices: the better the quality, the lesser amount of time you will need. If you have a good food processor, that's enough. Mine is simple and it didn't work till the end. I used it at first, then tried the vertical blender (which in the end died) and finally the blender. I didn't give up until I had obtained my coconut butter. So, you can do it... you just need some patience.
I used coconut flakes, but you can also use grated coconut. It's also very important the quality of your devices: the better the quality, the lesser amount of time you will need. If you have a good food processor, that's enough. Mine is simple and it didn't work till the end. I used it at first, then tried the vertical blender (which in the end died) and finally the blender. I didn't give up until I had obtained my coconut butter. So, you can do it... you just need some patience.
COCONUT BUTTER
- coconut (flakes or grated)
We put the coconut in the food processor and turn it on. It's better to take frequent breaks, in order to avoid overcharging the device (which, I think, happened to my vertical blender, which was kind of old anyway).
First, the coconut will be minced very well, then start to gather in lumps. As the oils will come out, the coconut will become shiny and the composition will bind and turn into liquid. If the coconut sticks on the food processor, just use a spatula to get them down.
If your food processor is of good quality, you should finish in about 10-15 minutes. Otherwise, when you see that the coconut is gathering in lumps and is shiny, you can use the vertical mixer or the blender. It will take some more time, but the result is what matters.
We pour the liquid butter in a jar or casserole and keep it at room temperature. In a short time, it will harden.
I weighted the coconut flakes I used, to see how much butter I'll obtain from that quantity: 200 g flakes became 183 g coconut butter.
You can use it simple, with bread, or in desserts.
Enjoy!
First, the coconut will be minced very well, then start to gather in lumps. As the oils will come out, the coconut will become shiny and the composition will bind and turn into liquid. If the coconut sticks on the food processor, just use a spatula to get them down.
If your food processor is of good quality, you should finish in about 10-15 minutes. Otherwise, when you see that the coconut is gathering in lumps and is shiny, you can use the vertical mixer or the blender. It will take some more time, but the result is what matters.
We pour the liquid butter in a jar or casserole and keep it at room temperature. In a short time, it will harden.
I weighted the coconut flakes I used, to see how much butter I'll obtain from that quantity: 200 g flakes became 183 g coconut butter.
You can use it simple, with bread, or in desserts.
Enjoy!
Chiar n-as vrea sa fac o impresie gresita dar : untul de cocos inseamna cocos mixat ??? Daca asta e tot, atunci obtinerea lui e floare la ureche si cum de roboti de buc. nu duc deloc lipsa si nici de cocos, o sa-l fac ori de cate ori e necesar !!!!!
RăspundețiȘtergereAsta e varianta mai simpla de obtinere a untului de cocos - mixam fulgii de cocos pana iese uleiul din ei si se leaga compozitia. Se poate face si din pulpa proaspata - n-am incercat inca, dar cred ca am gasit pe undeva niste sfaturi. O sa caut linkul si ti-l dau.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ai gasit postarea mea folositoare. Succes la pregatit untul de cocos! Te mai astept pe blog!