duminică, septembrie 01, 2013

Orez basmati cu lapte de cocos / Basmati rice with coconut milk


Orezul cu lapte de cocos este o garnitură foarte uşor de obţinut şi foarte aromată. Laptele de cocos nu-l face prea dulce, ci doar îi dă o aromă deosebită. Mie îmi place atât de mult încât ce mai rămâne de la masă mănânc pe post de desert (un desert foarte uşor şi cu un gust delicat). Să mai spun şi că este o reţetă învăţată de la Jamie Oliver?


Avem nevoie de :
  • o conservă de lapte de cocos
  • circa 300 g orez basmati
  • apă fierbinte
  • sare
  • o jumătate de lămâie

Turnăm într-o cratiţă laptele de cocos.


Cu aceeaşi conservă, măsurăm orezul (mai simplu decât să-l cântărim şi folosind aceeaşi măsură, sigur nu vom greşi) şi îl turnăm în lapte.


Adăugăm şi o măsură de apă fierbinte, puţină sare şi o jumătate de lămâie.



Acoperim cu un capac şi lăsăm la foc mediu. Mai amestecăm din când în când, iar când orezul a absorbit lichidul, stingem focul – durează cam 10-15 minute.

Stoarcem jumătatea de lămâie şi amestecăm puţin.
Transferăm orezul pe un platou sau un castron şi e gata de dus la masă.


Poftă bună!


******************************************************************************************************

The coconut rice is an easy to make garnish and a very flavored one. The coconut milk doesn’t add too much sweetness, just a special flavor. I like it so much that I eat what is left as a dessert (a very light and yummy dessert). Should I add that is a recipe I learned from Jamie Oliver?

We need:
  • a tin of coconut milk
  • approximately 300 g basmati rice
  • hot water
  • salt
  • half of a lemon

We pour the coconut milk in a pot. With the same tin, we measure the rice (it’s much simpler this way and we won’t make any mistake) and put it in the coconut milk. We also add a tin of hot water, a pinch of salt and a half of lemon.
We cover the pot with a lid and leave it on medium heat. We stir now and then and when the rice absorbed all the liquid we remove the pot from the heat – it will take only 10-15 minutes.
We squeeze the lemon and stir gently.
We arrange the rice on a plate or in a bowl and it’s ready to be put on the table.

Enjoy! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu