duminică, decembrie 22, 2013

Prăjitură cu mere şi seminţe de floarea-soarelui / Apple Cake with Sunflower Seeds


Continuând seria de prăjituri cu mere (de care nu prea am mai avut timp să mă ocup), vă prezint această minunăţie, pe care am descoperit-o pe blogul Laurei (postarea ei aici) acum câţiva ani. Am făcut-o de nenumărate ori, dar nu în ultima vreme. O aveam pe listă şi iată că în sfârşit am avut timp de ea – de fapt, nu necesită mult timp, se face foarte repede, doar că apăreau alte chestii de făcut şi am tot renunţat la ea.
Deci: ingrediente puţine, timp de preparare scurt, rezultat de-li-cios!

PRĂJITURĂ CU MERE ŞI SEMINŢE DE FLOAREA-SOARELUI


  • 140 g făină
  • 115 g zahăr pudră
  • 3 mere potrivite
  • 1000 g seminţe de floarea-soarelui
  • 1 lingură bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri suc de lămâie

Spălăm bine merele şi le dăm pe răzătoare.




Stingem într-o cană bicarbonatul de sodiu cu sucul de lămâie şi amestecăm bine.
Într-un bol amestecăm toate ingredientele (merele rase, făina, zahărul pudră, seminţele de floarea-soarelui şi bicarbonatul stins) până obţinem o compoziţie omogenă.



Ungem o tavă cu puţin ulei şi o tapetăm cu făină, apoi turnăm compoziţia.


Putem presăra deasupra câteva seminţe de floarea-soarelui.


Dăm prăjitura la cuptor (încins) şi o coacem cam 30 de minute la foc potrivit, până se rumeneşte.


O scoatem din cuptor şi o lăsăm să se răcească, apoi o tăiem şi o servim simplă, pudrată cu zahăr vanilat sau cu glazura preferată.
Poftă bună!





În afară de prăjitura în forma rotundă (pentru acasă), am mai făcut o tură, în forme speciale … pentru o persoană specială <(păcat doar că în cele din urmă – din motive independente de mine – nu a mai ajuns la destinaţie ... )



******************************************************************************************************

Going on with the series of apple cakes (which I neglected lately), I will present you this wonderful cake, which I discovered on Laura's blog (her post here) some years ago. I had it on my list and now finally I made time to bake it – it doesn't actually require a lot of time, on the contrary, but it seemed like I always had other things to do and I just gave it up.
So: few ingredients, short preparation time, de-li-cious result!

APPLE CAKE WITH SUNFLOWER SEEDS

  • 140 g flour
  • 115 g icing sugar
  • 3 medium apples
  • 1000 g sunflower seeds
  • 1 tablespoon baking soda
  • 3 tablespoons lemon juice

We wash the apples and grate them.
We mix the baking soda with the lemon juice in a cup.
In a bowl, we mix all the ingredients (grated apples, flour, icing sugar, sunflower seeds and baking soda) until we obtain a smooth batter.
We finely grease a cake pan with oil and powder it with flour, then pour in the batter.
We can sprinkle over the cake some more flower seeds.
We bake the cake in the preheated oven, to medium heat, for about 30 minutes, until golden-brown.
We remove it from the oven and let it cool, then slice it and serve it simple, powdered with vanilla sugar or with our favorite frosting.

Enjoy!

Un comentariu:

  1. arată foarte bine!
    cred că ar trebui totuşi rectificată cantitatea de seminţe - un kilogram de seminţe e cam multicel :)

    RăspundețiȘtergere