Continuând seria de prăjituri cu mere (de care
nu prea am mai avut timp să mă ocup), vă prezint această minunăţie, pe care am
descoperit-o pe blogul Laurei (postarea ei aici) acum câţiva ani. Am făcut-o de
nenumărate ori, dar nu în ultima vreme. O aveam pe listă şi iată că în sfârşit
am avut timp de ea – de fapt, nu necesită mult timp, se face foarte repede,
doar că apăreau alte chestii de făcut şi am tot renunţat la ea.
Deci: ingrediente puţine, timp de preparare
scurt, rezultat de-li-cios!
PRĂJITURĂ CU MERE ŞI SEMINŢE DE
FLOAREA-SOARELUI
- 140 g făină
- 115 g zahăr pudră
- 3 mere potrivite
- 1000 g seminţe de floarea-soarelui
- 1 lingură bicarbonat de sodiu
- 3 linguri suc de lămâie
Stingem într-o cană bicarbonatul de sodiu cu sucul de
lămâie şi amestecăm bine.
Într-un bol amestecăm toate ingredientele (merele
rase, făina, zahărul pudră, seminţele de floarea-soarelui şi bicarbonatul
stins) până obţinem o compoziţie omogenă.
Ungem o tavă cu puţin ulei şi o tapetăm cu
făină, apoi turnăm compoziţia.
Putem presăra deasupra câteva seminţe de floarea-soarelui.
Putem presăra deasupra câteva seminţe de floarea-soarelui.
O scoatem din cuptor şi o lăsăm să se
răcească, apoi o tăiem şi o servim simplă, pudrată cu zahăr vanilat sau cu
glazura preferată.
Poftă bună!
******************************************************************************************************Poftă bună!
În afară de prăjitura în forma rotundă (pentru
acasă), am mai făcut o tură, în forme speciale … pentru o persoană specială <3 (păcat doar
că în cele din urmă – din motive independente de mine – nu a mai ajuns la
destinaţie ... )
Going on with the series of apple cakes (which I neglected lately), I will present you this wonderful cake, which I discovered on Laura's blog (her post here) some years ago. I had it on my list and now finally I made time to bake it – it doesn't actually require a lot of time, on the contrary, but it seemed like I always had other things to do and I just gave it up.
So: few ingredients, short preparation time, de-li-cious result!
So: few ingredients, short preparation time, de-li-cious result!
APPLE CAKE WITH SUNFLOWER SEEDS
- 140 g flour
- 115 g icing sugar
- 3 medium apples
- 1000 g sunflower seeds
- 1 tablespoon baking soda
- 3 tablespoons lemon juice
We wash the apples and grate them.
We mix the baking soda with the lemon juice in a cup.
In a bowl, we mix all the ingredients (grated apples, flour, icing sugar, sunflower seeds and baking soda) until we obtain a smooth batter.
We finely grease a cake pan with oil and powder it with flour, then pour in the batter.
We can sprinkle over the cake some more flower seeds.
We bake the cake in the preheated oven, to medium heat, for about 30 minutes, until golden-brown.
We remove it from the oven and let it cool, then slice it and serve it simple, powdered with vanilla sugar or with our favorite frosting.
We mix the baking soda with the lemon juice in a cup.
In a bowl, we mix all the ingredients (grated apples, flour, icing sugar, sunflower seeds and baking soda) until we obtain a smooth batter.
We finely grease a cake pan with oil and powder it with flour, then pour in the batter.
We can sprinkle over the cake some more flower seeds.
We bake the cake in the preheated oven, to medium heat, for about 30 minutes, until golden-brown.
We remove it from the oven and let it cool, then slice it and serve it simple, powdered with vanilla sugar or with our favorite frosting.
Enjoy!
arată foarte bine!
RăspundețiȘtergerecred că ar trebui totuşi rectificată cantitatea de seminţe - un kilogram de seminţe e cam multicel :)
1 kg de seminte?!
RăspundețiȘtergere