duminică, februarie 16, 2014

Pappardelle de casă cu sos de ciuperci şi smântână / Homemade Pappardelle with Mushroom and Cream Sauce


Astăzi mi-am încercat norocul cu nişte paste de casă... primele mele paste făcute în casă. Reţeta este pur italiană, dintr-o emisiune culinară pe care o urmăream acum câţiva ani, La Prova del Cuoco. Programul nu mi-a mai permis să mă uit la fel de des cum o făceam înainte, dar am mai prins câte ceva în vacanţa de iarnă. Am reţinut această reţetă şi i-am adăugat un sos de ciuperci, aromat cu ierburi de Provence. Dacă nu sunteţi foarte înfometaţi, din cantităţile de mai jos ies cam 3-4 porţii.
(îmi cer scuze pentru calitatea unora din poze)

PAPPARDELLE DE CASĂ CU SOS DE CIUPERCI ŞI SMÂNTÂNĂ


Paste:
  • 180 g făină
  • 2 ouă
Sos:
  • 500 g ciuperci
  • 2 cepe medii
  • 400 ml smântână de gătit
  • 1 linguriţă ierburi de Provence
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

Cernem făina pe blatul de lucru şi facem o adâncitură în centru, în care spargem cele două ouă.



Amestecăm cu o furculiţă, apoi frământăm cu mâna până obţinem un aluat omogen.




Presărăm făină pe blatul de lucru şi întindem aluatul într-o foaie subţire (cam 2 mm).



Rulăm foaia şi tăiem fâşii late, cam de 2-3 cm.








Desfacem fâşiile şi le lăsăm deoparte.


Punem apa la fiert cu puţină sare, iar când a dat în clocot adăugăm pastele.


Le fierbem cam 10 minute (le verificăm după vreo 7-8 minute, ca să fim siguri că rămân al dente), apoi le scurgem de apă şi le adăugăm în sosul preferat.




Pentru sosul de ciuperci, spălăm ciupercile şi le tăiem felii.



Tocăm mărunt ceapa şi o călim într-o tigaie (eu am folosit un wok) cu puţin ulei de măsline (1-2 linguri).





Adăugăm apoi ciupercile, amestecăm, mai punem puţin ulei de măsline (cam 1 lingură) şi acoperim cu un capac.




După câteva minute, când ciupercile au început să se pătrundă, adăugăm piper (după gust) şi ierburile de Provence.


Mai lăsăm puţin pe foc, apoi adăugăm smântâna. Amestecăm şi lăsăm sosul să se îngroaşe.



Adăugăm puţină sare, amestecăm bine şi stingem focul.
Adăugăm acum pastele, amestecăm cu grijă şi putem servi.



Poftă bună!



******************************************************************************************************

Today I made my first homemade pasta. The recipe is purely Italian, from a culinary show I used to watch some years ago, La Prova del Cuoco, My working schedule didn't allow me lately to watch it as often as I used to, but I caught something during my winter holiday. I memorized this recipe and made for it a mushroom sauce, flavored with Herbs de Provence. If you are not too hungry, the quantities will be enough for 3-4 servings.
(sorry for the quality of some of my pictures)

HOMEMADE PAPPARDELLE WITH MUSHROOM AND CREAM SAUCE

Pasta:
  • 180 g flour
  • 2 eggs
Sauce:
  • 500 g mushrooms
  • 2 medium onions
  • 400 ml cream
  • 1 teaspoon Herbs de Provence
  • salt
  • pepper
  • olive oil

We sift the flour onto our worktop and make a whole in the middle, where we add the two eggs.
We mix with a fork, then knead for a few minutes until we obtain a homogeneous dough.
We sprinkle our worktop with flour and roll the dough into a thin sheet (about 2 mm).
We roll the dough sheet and cut it in large strips, about 2-3 cm.
We spread the strips and put them aside.
We boil some water with salt and when it starts bubbling we add in the pasta.
We boil the pasta for about 10 minutes (we check it after 7-8 minutes, to make sure it will be al dente), then drain it and add it in our favorite sauce.

For the mushroom sauce, we wash the mushrooms and slice them.
We finely chop the onions and fry them in a pan (I used a wok) with olive oil (1-2 tablespoons).
We add in the mushrooms, stir, add some more olive oil (1 tablespoon) and cover the pan with a lid.
After a few minutes, when the mushrooms started to cook, we add peppe (to taste) and the Herbs de Provence.
We leave them another minutes, then add the cream. We mix and leave the sauce to thicken.
We add some salt, mix and remove from heat.
We now add in the pasta, mix gently and serve.
Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu