Pasiunea
mea pentru gătit se datorează în mare măsură, printre alţii, şi lui Jamie
Oliver. De când am văzut pentru prima dată emisiunile sale, Jamie a fost o
adevărată sursă de inspiraţie pentru mine. Iar una din primele reţete
oliveriene pe care le-am încercat este această prăjitură, pe care o fac vară de
vară şi pe care vreau acum să o împărtăşesc cu voi.
Este un deliciu,
foarte uşor de preparat.
Avem nevoie de:
- 100 g unt
- 125 g zahăr
- 2 ouă
- 125 g făină
- o linguriţă şi jumătate praf de copt
- un sfert de linguriţă sare
- 6 piersici
- 4 linguri zahăr
- vanilie
- unt şi zahăr pentru tavă
Spălăm
piersicile, le tăiem în jumătăţi sau sferturi şi le punem într-o cratiţă.
Presărăm cele 4 linguri de zahăr, adăugăm vanilie (1-2 linguriţe extract sau esenţă,
sau o jumătate de baton după preferinţă şi ce aveţi la îndemână) şi acoperim cu
apă. Punem apoi la fiert – piersicile nu trebuie să fie prea moi, pot rămâne
puţin tari, pentru că oricum le vom pune la cuptor.
Cât fierb
piersicile, pregătim aluatul. Batem bine untul cu zahărul, apoi adăugăm pe rând
cele două ouă. Incorporăm
apoi făina amestecată cu praful de copt şi sarea.
Preîncălzim
cuptorul la 180º şi pregătim tava (o ungem cu unt şi presărăm zahăr).
Aranjăm în tavă
piersicile (eu am avut o tavă micuţă şi a trebuit să le pun în mai multe
straturi) şi le acoperim cu aluatul.
Dăm prăjitura la
cuptor pentru 30 de minute sau până aluatul creşte şi devine auriu, iar
scobitoarea iese curată.
O lăsăm să se
răcească şi o servim simplă, cu budincă de vanilie, îngheţată de vanilie sau
sos de vanilie.
Poftă bună!PS: Pozele cu rezultatul final sunt semnate de sora mea. Celelalte sunt făcute de mine sau de fratele meu (rămânem în familie :) ).
******************************************************************************************************
I owe my passion for
cooking, in a large extent, among others, to Jamie Oliver. From the first time I
saw his TV shows, Jamie was a total source of inspiration for me. And one of
the first Jamie’s recipes I tried is this cake, which I make every summer and
now I want to share it with you.
It’s delicious and
very easy to make.
So, we need:
- 100 g butter
- 125 g sugar
- 2 eggs
- 125 g flour
- one and a half teaspoons of baking powder
- a quarter of a teaspoon of salt
- 6 peaches
- 4 tablespoons of sugar
- vanilla
- butter and sugar for the tray
We wash the peaches,
cut them in halves of quarters and put them in a saucepan. We add the 4
tablespoons of sugar, then the vanilla (1-2 teaspoons extract or essence, or
half of a bean, depending on what you want or have) and cover them with water. We
put them to boil – the peaches doesn’t have to become too soft, they can still
be a little firm as they will go later in the over.
Meanwhile, we make the
dough. We mix the butter with the sugar until smooth, then add the eggs one by
one. We incorporate the flour mixed previously with the baking powder and the
salt.
We preheat the oven at
180º and prepare the tray (we grease it with butter and sprinkle sugar).
We put in the tray the
peaches (I had a little tray and I had to put more than one layer) and cover
them with the dough. We put the cake in the
oven for 30 minutes or until the dough is risen and gold-brown, and the little
stick comes out clean.
We let it cool and
serve it simple, with vanilla pudding, vanilla ice-cream or vanilla sauce.
Enjoy!
PS: The photos with the final result were made by my sister. The others were made by myself or my brother (we stay in the family :) ).
PS: The photos with the final result were made by my sister. The others were made by myself or my brother (we stay in the family :) ).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu