sâmbătă, septembrie 21, 2013

Ciocolată de casă de... roşcove / Homemade carob chocolate


După cum am promis, revin cu încă o reţetă de ciocolată de casă pentru Dulce Românie. De data aceasta, am folosit ca bază reţeta Lenei (La Lena). Aportul meu este reprezentat de înlocuirea pudrei de cacao cu pudră de roşcove.

CIOCOLATĂ DE CASĂ DE ROŞCOVE


  • 350 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf
  • 50 g pudră de roşcove (puteţi să puneţi 25 g cacao şi 25 g pudră de roşcove)
  • 1 linguriţă extract de vanilie (de data asta am folosit un pliculeţ de zahăr vanilat, pe care l-am amestecat cu zahărul)

Ungem o tavă cu unt/ulei şi o acoperim cu folie alimentară sau hârtie de copt.
Cernem laptele praf şi pudra de roşcove şi le amestecăm.


Din zahăr şi apă facem un sirop. Când zahărul s-a dizolvat de tot şi compoziţia începe să fiarbă, dăm focul mic şi mai lăsăm pe foc doar 5 minute (dacă fierbem siropul mai puţin, ciocolata va fi prea moale, iar mai mult de 5 minute o vor face prea tare).




Luăm cratiţa de pe foc, adăugăm untul şi amestecăm pentru a-l topi.



Adăugăm amestecul uscat şi amestecăm bine cu un tel pentru a-l încorpora, apoi punem vanilia.




Turnăm compoziţia în tavă şi o nivelăm. O lăsăm să se răcească şi o dăm apoi la frigider până se întăreşte.





O răsturnăm şi o porţionăm.




Poftă bună!


******************************************************************************************************

As promised, I come back with another homemade chocolate for Sweet Romania. This time, I used as inspiration Lena’s recipe (La Lena). My contribution came when I substituted cocoa with carob powder.

HOMEMADE CAROB CHOCOLATE

  • 350 g sugar
  • 100 ml water
  • 100 g butter
  • 250 g powdered milk
  • 50 g carob powder (you can use 25 g cocoa and 25 g carob powder)
  • 1 teaspoon vanilla extract (this time I used a sachet of vanilla sugar, which I mixed with the sugar)

We grease a tray with butter/oil and cover it with clear wrap or parchment paper.
We sift the powdered milk and the carob powder and mix them together.
We use the sugar and water to make a syrup. When the sugar dissolved completely and the composition starts to boil, we change to low heat and leave it another 5 minutes (if the syrup rests less, the chocolate will be too soft, if it boils more than 5 minutes, it will be too tough).
We remove the saucepan, add in the butter and mix until melted.
We add the dry mixture and mix well with a manual whisk until blended, then add the vanilla extract.
We pour the composition in the tray and level it. We let it cool and put it in the fridge until hardened.
We invert it and cut it into pieces.

Enjoy!

Un comentariu:

  1. Ei, vezi? Aici ai pus mai mult zahar, decat la cea cu sirop si uite ca s-a intarit si ai putut sa o tai bucati. Bravo! Multumesc pentru participare!

    RăspundețiȘtergere