După cum am
promis, revin cu încă o reţetă de ciocolată de casă pentru Dulce Românie. De data aceasta, am
folosit ca bază reţeta Lenei (La Lena).
Aportul meu este reprezentat de înlocuirea pudrei de cacao cu pudră de roşcove.
CIOCOLATĂ DE CASĂ
DE ROŞCOVE
- 350 g zahăr
- 100 ml apă
- 100 g unt
- 250 g lapte praf
- 50 g pudră de roşcove (puteţi să puneţi 25 g cacao şi 25 g pudră de roşcove)
- 1 linguriţă
extract de vanilie (de data
asta am folosit un pliculeţ de zahăr vanilat, pe care l-am amestecat cu
zahărul)
Ungem o tavă cu
unt/ulei şi o acoperim cu folie alimentară sau hârtie de copt.
Din zahăr şi apă
facem un sirop. Când zahărul s-a dizolvat de tot şi compoziţia începe să
fiarbă, dăm focul mic şi mai lăsăm pe foc doar 5 minute (dacă fierbem siropul
mai puţin, ciocolata va fi prea moale, iar mai mult de 5 minute o vor face prea
tare).
Turnăm compoziţia
în tavă şi o nivelăm. O lăsăm să se răcească şi o dăm apoi la frigider până se
întăreşte.
O răsturnăm şi o
porţionăm.
Poftă bună!
******************************************************************************************************
As promised, I come
back with another homemade chocolate for Sweet Romania. This time, I used as inspiration Lena’s recipe (La Lena). My contribution came when I substituted
cocoa with carob powder.
HOMEMADE CAROB
CHOCOLATE
- 350 g sugar
- 100 ml water
- 100 g butter
- 250 g powdered milk
- 50 g carob powder (you can use 25 g cocoa and 25 g carob powder)
- 1 teaspoon vanilla extract (this time I used a sachet of vanilla sugar, which I mixed with the sugar)
We grease a tray with butter/oil and cover it with clear wrap or parchment paper.
We sift the powdered
milk and the carob powder and mix them together.
We use the sugar and
water to make a syrup. When the sugar dissolved completely and the composition starts
to boil, we change to low heat and leave it another 5 minutes (if the syrup
rests less, the chocolate will be too soft, if it boils more than 5 minutes, it
will be too tough).
We remove the
saucepan, add in the butter and mix until melted.
We add the dry mixture
and mix well with a manual whisk until blended, then add the vanilla extract.
We pour the
composition in the tray and level it. We let it cool and put it in the fridge
until hardened.
We invert it and cut
it into pieces.
Enjoy!
Ei, vezi? Aici ai pus mai mult zahar, decat la cea cu sirop si uite ca s-a intarit si ai putut sa o tai bucati. Bravo! Multumesc pentru participare!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine! Imi place foarte mult ciocolata si imi doresc sa fac si eu acasa. Roscovele se pot omite sau inlocui cu altceva?
RăspundețiȘtergere