marți, martie 17, 2015

Desert marocan cu portocale roşii / Moroccan Blood Orange Dessert


Mă mişc cam încet cu publicatul reţetelor pe blog şi vă cer iertare şi înţelegere. În schimb, reţetele s-au adunat şi-mi pare imposibil, cel puţin în ritmul asta haotic, să vi le prezint curând.
Sezonul portocalelor roşii este pe sfârşite şi eu mai am atâtea idei de împărtăşit cu voi. Dacă vă fac cu ochiul, puteţi să le încercaţi cu portocale obişnuite sau să le puneţi la păstrare pentru sezonul următor.
Desertul marocan de care v-am vorbit deja este uşor de preparat şi uşor în sine, perfect deci după o masă copioasă. Eu am schimbat scorţişoara din reţeta originală cu cardamomul, pentru a merge cu madlenele.

DESERT MAROCAN CU PORTOCALE ROŞII


  • 2 portocale roşii 
  • 30 ml apă de flori de portocal
  • zahăr pudră
  • scorţişoară (sau cardamom)

Tăiem cele două capete ale portocalelor, apoi coaja, având grijă să îndepărtăm şi pieliţa albă.









Tăiem apoi portocalele felii de circa 5 mm.



Alegem un vas de sticlă sau plastic mai mare şi îl stropim cu puţină apă de flori de portocal.



Aşezăm apoi feliile de portocală, stropind fiecare strat cu apă de flori de portocal.






La sfârşit, stropim portocalele cu apa rămasă, acoperim vasul şi îl lăsăm la temperatura camerei pentru o oră.


Dacă avem multe straturi de felii de portocală, le putem rearanja după o jumătate de oră, astfel încât să absoarbă toate aroma apei.
Când dorim să le servim, scoatem feliile de portocală pe un platou, le stropim cu puţin din apă rămasă în vas şi presărăm zahăr pudră şi scorţişoară.






Poftă bună!








*********************************************************************************************

I'm moving in slow motion with the publishing of my recipes and I ask for you forgiveness and understanding. Meanwhile, the recipes get more and more by day and it seems to me to be impossible, with this chaotic rhythm, to present them to you soon.
Blood oranges season is at the end and I have so many ideas that I want to share with you. So if you find anything that you like, you can try the recipes with normal oranges or keep them until next season.
The Moroccan dessert I talked to you about is easy to prepare and light, so perfect after a rich meal. I just changed the cinnamon from the original recipe with cardamom, to be on the same line with the madeleines.

MOROCCAN BLOOD ORANGE DESSERT

  • 2 blood oranges
  • 30 ml orange blossom water
  • icing sugar
  • cinnamon (or cardamom)

Slice the top and bottom of the oranges, then slice off the rind and the pith.
Slice the oranges unto 5 mm rounds.
Take a wide-bottom glass or plastic container and sprinkle some orange blossom water.
Place the orange slices and sprinkle each layer with orange blossom water.
Finally, sprinkle the oranges with the remaining water, cover the container and leave at room temperature for one hour.
When ready to serve, take the oranges out on a plate, sprinkle them with some of the water from the container and with icing sugar and cinnamon.

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu