Vă prezint
aici o reţetă de bază pentru curd, pe care o puteţi folosi pentru a face curd
de citrice (înlocuind sucul şi coaja de portocală cu sucul şi coaja de
citricele voastre preferate) sau de alte fructe (înlocuind sucul de portocală
cu piure de fructe şi renunţând la coaja de portocală). Uşor de făcut, deosebit
de fin... cu siguranţă vă va inspira să faceţi tot felul de deserturi minunate!
CURD DE
PORTOCALE
(circa 720 g)
- 240 ml suc de portocale (2-3 portocale potrivite ajung)
- coaja rasă de la 2 portocale
- 200 g zahăr
- 6 ouă mari
- 168 g unt, la temperatura camerei
Amestecăm bine sucul şi coaja de portocale cu
zahărul şi ouăle într-un castron pe care îl putem folosi pe bain-marie (putem
folosi şi o cratiţă cu fund dublu, dar aşa nu mai există riscul ca crema
noastră să se prindă).
Adăugăm untul moale şi amestecăm (nu se va
omogeniza compoziţia, dar nu vă faceţi griji, îşi va reveni când o punem pe
foc).
Punem castronul deasupra unei cratiţe în care
fierbe apa (atenţie, fundul castronului nu trebuie să atingă apa) şi amestecăm
cu un tel până se topeşte untul.
Ţinem castronul pe baie de aburi până ce crema
se îngroaşă suficient pentru ca, introducând o lingură în cremă şi trăgând o
linie cu degetul, aceasta să lase o urmă clară (poate dura şi 20-30 de minute;
punând cratiţa cu crema direct pe foc, crema va fi gata mult mai repede). Până ce curdul este
gata, trebuie să amestecăm din când în când cu telul!
Trecem crema
printr-o sită, pentru a separa orice urme de ou gătit şi coaja de portocală,
obţinând astfel o cremă fină fină.
Lăsăm crema să se
răcească, apoi o transferăm într-un borcan. O păstrăm la
frigider până la 2 săptămâni.
Bucuraţi-vă de ea!******************************************************************************************************
This is a basic recipe
for curd, which you can use to make citrus curd (replacing the orange juice and
zest with juice and zest from your favorite citrus fruit) or curd from other
fruits (replacing the orange juice with fruit puree and discard the orange zest).
Easy to make, so silk smooth… it will definitely inspire you to make wonderful
desserts!
ORANGE CURD
(about 720 g)
- 240 ml orange juice (from 2-3 medium oranges)
- zest from 2 oranges
- 200 g sugar
- 6 large eggs
- 168 g butter, at room temperature
Whisk orange juice and
zest with sugar and eggs in a bowl you can use over a saucepan with simmering
water (you can also use a double-bottom saucepan, but the first way there are
no risks of burning the curd).
Add in the soft butter
and stir (the ingredients won’t come together, but don’t worry, once heated it
will become smooth).
Put the bowl over
simmering water (the bottom of the bowl mustn’t touch the water) and whisk
until the butter is melted into the composition.
Keep the bowl over
simmering water until the cream is thick enough to coat a spoon (it may take
20-30 minutes; using the double-bottom saucepan directly over heat, the curd
will be ready much faster). Until the curd is done, don’t forget to whisk
frequently!
Strain the curd through
a sieve in order to remove any cooked egg bits and the orange zest, leaving you
with a silky curd.
Let the curd chill
until cold, then transfer it in a jar. Keep it in the refrigerator up to 2
weeks.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu