duminică, august 31, 2014

Curd de portocale / Orange Curd


Vă prezint aici o reţetă de bază pentru curd, pe care o puteţi folosi pentru a face curd de citrice (înlocuind sucul şi coaja de portocală cu sucul şi coaja de citricele voastre preferate) sau de alte fructe (înlocuind sucul de portocală cu piure de fructe şi renunţând la coaja de portocală). Uşor de făcut, deosebit de fin... cu siguranţă vă va inspira să faceţi tot felul de deserturi minunate!

CURD DE PORTOCALE


(circa 720 g)
  • 240 ml suc de portocale (2-3 portocale potrivite ajung)
  • coaja rasă de la 2 portocale
  • 200 g zahăr
  • 6 ouă mari
  • 168 g unt, la temperatura camerei

Amestecăm bine sucul şi coaja de portocale cu zahărul şi ouăle într-un castron pe care îl putem folosi pe bain-marie (putem folosi şi o cratiţă cu fund dublu, dar aşa nu mai există riscul ca crema noastră să se prindă).





Adăugăm untul moale şi amestecăm (nu se va omogeniza compoziţia, dar nu vă faceţi griji, îşi va reveni când o punem pe foc).



Punem castronul deasupra unei cratiţe în care fierbe apa (atenţie, fundul castronului nu trebuie să atingă apa) şi amestecăm cu un tel până se topeşte untul.



Ţinem castronul pe baie de aburi până ce crema se îngroaşă suficient pentru ca, introducând o lingură în cremă şi trăgând o linie cu degetul, aceasta să lase o urmă clară (poate dura şi 20-30 de minute; punând cratiţa cu crema direct pe foc, crema va fi gata mult mai repede). Până ce curdul este gata, trebuie să amestecăm din când în când cu telul!





Trecem crema printr-o sită, pentru a separa orice urme de ou gătit şi coaja de portocală, obţinând astfel o cremă fină fină.



Lăsăm crema să se răcească, apoi o transferăm într-un borcan. O păstrăm la frigider până la 2 săptămâni.
Bucuraţi-vă de ea!






******************************************************************************************************

This is a basic recipe for curd, which you can use to make citrus curd (replacing the orange juice and zest with juice and zest from your favorite citrus fruit) or curd from other fruits (replacing the orange juice with fruit puree and discard the orange zest). Easy to make, so silk smooth… it will definitely inspire you to make wonderful desserts!

ORANGE CURD

(about 720 g)
  • 240 ml orange juice (from 2-3 medium oranges)
  • zest from 2 oranges
  • 200 g sugar
  • 6 large eggs
  • 168 g butter, at room temperature

Whisk orange juice and zest with sugar and eggs in a bowl you can use over a saucepan with simmering water (you can also use a double-bottom saucepan, but the first way there are no risks of burning the curd).
Add in the soft butter and stir (the ingredients won’t come together, but don’t worry, once heated it will become smooth).
Put the bowl over simmering water (the bottom of the bowl mustn’t touch the water) and whisk until the butter is melted into the composition.
Keep the bowl over simmering water until the cream is thick enough to coat a spoon (it may take 20-30 minutes; using the double-bottom saucepan directly over heat, the curd will be ready much faster). Until the curd is done, don’t forget to whisk frequently!
Strain the curd through a sieve in order to remove any cooked egg bits and the orange zest, leaving you with a silky curd.
Let the curd chill until cold, then transfer it in a jar. Keep it in the refrigerator up to 2 weeks.

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu