duminică, ianuarie 12, 2014

Brigadeiros


Vă vorbeam mai de mult de călătoriile mele culinare. Ei bine, am ajuns şi în Brazilia, datorită acestor bomboane delicioase. Erau pe listă de ceva timp, dar le tot amânam pentru că nu găseam lapte condensat, ingredientul principal. Până la urmă mi-am făcut curaj şi am pregătit acasă laptele condensat şi, cu toate că voiam iniţial să fac alte bomboane, am rămas la aceste brigadeiros. Sunt absolut delicioase, cu gust intens de caramel. Am avut totuşi două mici probleme: trebuia să le dau prin granule de ciocolată, dar nu am găsit la supermarket (atunci când nu aveam nevoie, găseam peste tot); nu şi-au păstrat forma de biluţe, cred că trebuia să mai ţin compoziţia pe foc câteva minute, dar mi-a fost teamă să nu se ardă. Data viitoare voi remedia aceste probleme şi voi posta poze cu adevăratele brigadeiros – acestea sunt personalizate :)
Faţă de reţeta originală, eu am făcut cantitate dublă şi mi-au ieşit fix 40 de bomboane, cam de mărimea unei nuci.

BRIGADEIROS


Pentru 40 de bomboane:
  • 790 g lapte condensat
  • 28 g unt (mai avem nevoie de puţin unt pentru uns mâinile când formăm bomboanele)
  • 6 linguri cacao
Pentru tăvălit:
  • granule de ciocolată / cacao (mie mi-a ajuns o lingură)

Punem într-o crăticioară laptele condensat, untul şi cacaoa şi le lăsăm la foc mic, amestecând tot timpul (cu o lingură de lemn sau un tel). La început compoziţia se va umfla destul de mult, aşă că trebuie să avem grijă să nu curgă sau să ne frigem. Treptat însă va începe să se îngroaşe – durează destul de mult, aşa că trebuie să avem răbdare (nu m-am uitat la ceas, dar cred că am stat cam 30 de minute).





Când compoziţia începe să devină solidă, ca o pastă, este gata (eu n-am lăsat-o atât de mult, am stins focul când era destul de groasă, dar nu încă pastă – cred că mai era nevoie doar de câteva minute).


Turnăm compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi o lăsăm să se răcească bine.



Ne pregătim între timp un castron în care punem granulele de ciocolată sau cacaoa şi un platou pe care să aşezăm bomboanele (este bine să umplem de la început platoul cu hârtiile pentru bomboane, ne va fi mai greu să o facem pe parcurs).
Când compoziţia s-a răcit, ne ungem mâinile cu unt şi facem biluţe, apoi le tăvălim prin granulele de ciocolată / cacao şi le punem în hârtii pe platou.







Laptele condensat conţine mult zahăr, aşa că nu e tocmai indicat să ne îndopăm cu brigadeiros (asta dacă rezistăm tentaţiei), dar le putem împărţi cu cei dragi (măcar să se îngraşe şi ei, nu ?).

Poftă bună!

B de la Brazilia / brigadeiros



******************************************************************************************************

I told you some time ago about my culinary journeys. Well, here I am in Brasil, thanks to these delicios candies. I had them on my list for quite some time, but I postponed them because I couldn't find condensed milk, the main ingredient. In the end, I pluck up my heart and made some condensed milk at home and, although I initially had planned to make some different candies, I stayed with my brigadeiros. They are absolutely delicios, with an intense caramel taste. I just had two problems: they must be passed through chocolate sprinkles, but I couldn't find any (when I didn't need them, I used to find everywhere); they didn't remain spherical, I think I should have kept the composition a few minutes more on heat, but I was afraid it might get burnt. Next time I will solve these problems and post pictures with the real brigadeiros – these are personalized :)
I used this recipe, but I doubled the quantities and obtained 40 candies (walnut size).

BRIGADEIROS

For 40 candies:
  • 790 g condensed milk
  • 28 g butter (and a little more to grease our hands when forming the candies)
  • 6 tablespoons cocoa
To pass the candies through:
  • chocolate sprinkles / cocoa (I used one tablespoon)

We put in a saucepan the condensed milk, butter and cocoa and let them boil on low heat, stirring all the time (with a wooden spoon or a whisk). The composition will swell in the beginning, so we must be careful as it might flow over the saucepan or we might get burnt. Gradually, it will begin to thicken – it takes some time, so we have to have patience (I didn't have my eyes on the clock, but I think they were about 30 minutes).
When the composition get solid, like a paste, it's ready (I removed it from heat before it got solid, it was very thick though, so I needed just a few more minutes).
We put the paste in a greased tray and allow to cool completely.
Meanwhile we put in a bowl the chocolate sprinkles or cocoa and some candy papers on a plate (it's easier to put all the papers before we start making the candies).
When the paste has cooled down, we grease our hands with butter and form small balls, then pass them through the chocolate sprinkles / cocoa and put them in the candy papers on our plate.

The condensed milk contains a lot of sugar, so it's not recommended to eat to many brigadeiros (that if we can resist the temptation), but we can share them with our loved ones (at least we won't be the only ones to get fat, right?).

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu