sâmbătă, ianuarie 25, 2014

La mulţi ani mie! / Happy Birthday to me!


Ei bine, se apropie şi momentul… să schimb cifra a doua din numărul anilor mei. Nici prea mulţi (deşi când eram mică mi se părea o vârstă wow), nici prea puţini (mintea mea clar nu e de vârsta asta). Îmi place când este ziua mea (veţi întreba cui nu-i place), nu de dragul cadourilor, ci pentru că mă simt diferit. Este ziua mea, momentul meu de glorie. Au fost ani însă când nu am întâmpinat cu aceeaşi încântare această zi. În facultate aveam de obicei examen, apoi au mai fost ani când pur şi simplu nu aveam chef, nu-mi doream tort, nu-mi doream cadouri (what???!!!!). Anul trecut nici nu ştiu când a trecut. Deşi am marcat atunci sfertul (de veac), eram atât de prinsă între proiecte (şcoală, serviciu) încât nu am avut timp de ziua mea.

Dar anul ăsta? Nu e din cauza vârstei, dar anul ăsta pare a fi unul din acei ani… acei ani în care aş vrea ca ziua mea să nu existe, să treacă cumva şi eu să nu ştiu. Spre deosebire de alţi ani însă, acum am hotărât să mă bat, cu mine însămi, pentru ziua mea. Cum? Nu cu un tort, ci cu trei. Şi lungind acea zi şi anticipând-o cu 10 zile. Voi avea deci 11 zile în care să mă sărbătoresc: voi pregăti dulciuri care îmi plac şi care mă definesc, îmi voi încerca talentele în arta decoraţiunilor şi voi împărţi rezultatele cu cei mai dragi prieteni şi virtual cu voi toţi. Iar singurul cadou pe care îl voi aştepta din partea altcuiva va fi ca acea persoană să mă facă să zâmbesc, adevărat, din toată inima. Oare cine va reuşi?


UPDATE:
Partea 1, 25 ianuarie: o mică petrecere cu câţiva prieteni dragi, care din invitaţi s-au transformat în asistenţi în bucătărie (un dublu mulţumesc!). Afară ninsoare şi viscol, înăuntru samba şi un meniu de inspiraţie Braziliană:
  • Pui brazilian cu lapte de cocos
  • Orez aromat cu cardamom şi anason (ăsta nu prea are treabă cu Brazilia, dar am vrut să dau un gust deosebit orezului)
  • Tort Brigadeiro (poveste lungă aici, o să v-o spun într-o altă postare)
  • Platou răcoritor de fructe (ananas, mango, banane) cu zahăr brun mentolat şi suc de lime

Partea a 2a, 4 februarie: un platou cu bunătăţi la serviciu, care a fost golit cât ai clipi din ochi. Vă mulţumesc pentru aprecieri... şi pentru cadou (o să-l folosesc cât de curând)! Revenind la bunătăţi, cam astea au fost:

Partea a 3a, 4 februarie: casă dulce casă, pentru tine am pregătit un Sacher-Torte cu zmeură, decorat cu flori de lotus din fondant roşu… de nota 26 :)


******************************************************************************************************

Well, it’s almost here that moment… when I will change the last part of the number defining my age. Not too many years (although when I was little, this age seemed wow), nor too few (my mind is clearly not this age). I like it when it is my birthday (you will say who doesn’t), not for the gifts I receive, but because I feel different. It is my day, my moment of glory. There were a few years tough when I wasn’t that happy for this day. In college, I usually had exams, and I also had years when I just wasn’t in the mood for it, I didn’t want a cake, I didn’t want gifts (wait, what???!!!!). Last year I just don’t know when it was gone. Although it was an important year (celebrating my first quart of a century), I was so busy with school and work that I hadn’t time for my birthday.

What about this year? It’s not because of the number, but this year seems to be one of those… those years when I want my birthday not to exist, to go away without me knowing. But unlike other years, now I decided to fight, with myself, for my birthday. How? Not with one cake, but with three. And by making this day longer and anticipating it with 10 days. So I’ll have 11 days to celebrate myself: I will make sweet that I like and that define me, I will try out my talents in the art of decorations and share the results with my dearest friends and virtually with all of you. The only present I’ll be expecting from someone else will be for that person to make me smile, for real, with all my heart. I wonder who will be able to do this…


UPDATE:
First part, January 25th: a little party with a few dear friends, who acted not only as guests but also as my assistants in the kitchen (double thank you!). Outside snow and blizzard, inside samba and a Brazilian inspired menu:
  • Brazilian Chicken with Coconut Milk
  • Cardamom and Star Anise Flavored Rice (this has nothing to do with Brazil, but I just wanted to give a special flavor to the rice)
  • Brigadeiro Cake (long story, I’ll tell you everything in another post)
  • Fresh plate of fruits (pineapple, mango, bananas) with mint brown sugar and lime juice

Second part, February 4th: a plate full of sweet stuff for my colleagues at work, who “devastated” everything in such a short time. Thank you for your appreciation… and for the gift (I will make use of it soon)! Coming back to the good stuff, this is what I prepared:

Third part, February 4th: home sweet home, for you I made a Raspberry Sacher-Torte, decorated with red fondant lotus flowers… 26 stars :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu