Flori de
salcâm, partea a doua: o cremă de zahăr ars şi nişte clătite delicioase (gen pancakes). Am mai
primit şi weekend-ul acesta un braţ de flori de salcâm, din care nu prea ştiam
ce să fac. În cele din urmă m-am oprit la cele două reţete. După cum veţi
vedea, crema de zahăr ars este cea clasică, parfumată însă cu câteva mâini de
flori. Pentru clătite m-am inspirat din reţeta Cristinei de gogoşi.
CLĂTITE CU FLORI DE SALCÂM
Încorporăm florile de salcâm în aluat şi gata compoziţia!
În tigaia încinsă (unsă eventual cu puţin unt), turnăm din compoziţie cu un polonic.
Lăsăm să se coacă pe o parte, la foc mic spre potrivit, până ce marginile s-au întărit (nu am cronometrat, dar nu cred că durează mai mult de 1 minut).
Cu o paletă, întoarcem clătita pe partea cealaltă şi o mai lăsăm câteva zeci de secunde, maxim 1 minut (atenţie să nu se ardă!). Putem să verificăm clătita, apăsând uşor cu degetul pe suprafaţa ei – dacă pare moale, ca şi cum ar mai fi lichidă în interior, o mai lăsăm puţin.
Scoatem clătita pe o farfurie şi repetăm până terminăm compoziţia.
Servim clătitele calde, pudrate cu zahăr sau cu miere (de salcâm).
Poftă bună!
- 2-3 mâini de flori de salcâm (luate de pe crenguţe) – circa 100 g
- 2 ouă
- 150 g făină
- 1 lingură zahăr
- ½ linguriţă extract de vanilie
- ½ linguriţă praf de copt
- 200 ml lapte
Spălăm florile de salcâm, le lăsăm să se
zvinte şi le culegem de pe crenguţe (cum am descris în detaliu aici).
Din ouă, făină, zahăr, praf de copt, vanilie
şi lapte facem un aluat mai gros.Încorporăm florile de salcâm în aluat şi gata compoziţia!
În tigaia încinsă (unsă eventual cu puţin unt), turnăm din compoziţie cu un polonic.
Lăsăm să se coacă pe o parte, la foc mic spre potrivit, până ce marginile s-au întărit (nu am cronometrat, dar nu cred că durează mai mult de 1 minut).
Cu o paletă, întoarcem clătita pe partea cealaltă şi o mai lăsăm câteva zeci de secunde, maxim 1 minut (atenţie să nu se ardă!). Putem să verificăm clătita, apăsând uşor cu degetul pe suprafaţa ei – dacă pare moale, ca şi cum ar mai fi lichidă în interior, o mai lăsăm puţin.
Scoatem clătita pe o farfurie şi repetăm până terminăm compoziţia.
Servim clătitele calde, pudrate cu zahăr sau cu miere (de salcâm).
Poftă bună!
Clătite?? |
Atât am reuşit să
“salvez” pentru secţiune...
|
******************************************************************************************************
Acacia flowers, part two: caramel cream and delicious pancakes. I received this weekend another pack of acacia flowers and I didn't know what to do with them. In the end, I made the two recipes mentioned above. As you will see, for the caramel cream I used the normal recipe, but I perfumed it with some flowers. For the pancakes I used as an inspiration Cristina's recipe for donuts.
Acacia flowers, part two: caramel cream and delicious pancakes. I received this weekend another pack of acacia flowers and I didn't know what to do with them. In the end, I made the two recipes mentioned above. As you will see, for the caramel cream I used the normal recipe, but I perfumed it with some flowers. For the pancakes I used as an inspiration Cristina's recipe for donuts.
ACACIA FLOWERS PANCAKES
We rinse the acacia flowers, leave them to dry and reap them off the sprigs (as described here in details).
From eggs, flour, sugar, baking powder, vanilla and milk make a thicker batter.
We fold in the acacia flowers and it's done!
In a hot pan (slightly greased, if necessary), we use a ladle to pour some batter.
We bake on one side, over low to medium heat, until the sides are almost done (I didn't watch the clock, but I don't think it takes more than 1 minute).
We turn the pancake upside down and bake it another few seconds, 1 minute at the most (be careful not to burn it!). We can even check the pancake, gently pressing on top with a finger – if it feels too soft, like it would still be a little liquid inside, we leave it another seconds.
We put the pancake on a plate and repeat until we finish the batter.
We serve the pancakes warm, with sugar or (acacia) honey.
Enjoy!
- 2-3 hands acacia flowers (removed from the sprigs) – about 100 g
- 2 eggs
- 150 g flour
- 1 tablespoon sugar
- ½ teaspoon vanilla extract
- ½ teaspoon baking powder
- 200 ml milk
We rinse the acacia flowers, leave them to dry and reap them off the sprigs (as described here in details).
We fold in the acacia flowers and it's done!
In a hot pan (slightly greased, if necessary), we use a ladle to pour some batter.
We bake on one side, over low to medium heat, until the sides are almost done (I didn't watch the clock, but I don't think it takes more than 1 minute).
We turn the pancake upside down and bake it another few seconds, 1 minute at the most (be careful not to burn it!). We can even check the pancake, gently pressing on top with a finger – if it feels too soft, like it would still be a little liquid inside, we leave it another seconds.
We put the pancake on a plate and repeat until we finish the batter.
We serve the pancakes warm, with sugar or (acacia) honey.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu