joi, iulie 10, 2014

Fantezie cu cireşe şi vişine / (Sour) Cherry Fantasy



Uite şi tortul! Am pornit de la combinaţia ciocolată-vişine şi am schimbar/modificat ideea iniţială până am ajuns la ce vedeţi aici. Destul de uşor de făcut, proaspăt, cu multe fructe… delicios! Puteţi să-l daţi gata imediat sa să-l lăsaţi puţin la frigider (se va mai întări crema puţin). Perfect pentru o duminică după-amiaza cu prietenii :)

FANTEZIE CU CIREŞE ŞI VIŞINE


Cremă:
  • 400 ml smântână dulce (sau mai mult dacă vreţi mai multă cremă)
  • 1,5-2 kg mix cireşe şi vişine
  • câteva frunze de mentă
Plus:
  • lichior de ciocolată (opţional)
  • bobiţe de ciocolată sau fulgi de ciocolată
  • frunze de mentă

Coacem două blaturi cu ciocolată, le lăsăm să se răcească şi le dăm la frigider peste noapte sau măcar câteva ore.


Le scoatem de la frigider şi le lăsăm să revină la temperatura camerei, apoi le tăiem pe orizontală ca să obţinem 4 felii.


Spălăm bine fructele (le ţinem 10 minute în apă cu puţin oţet, apoi le clătim bine sub jet de apă) şi le scoatem sâmburii (dacă nu aveţi aparat special, vedeţi aici câteva idei).




O parte din fructe (cam o treime) le pasăm în blender cu câteva frunze de mentă.



Batem smântâna pentru frişcă, apoi adăugăm piureul de fructe – nu pe tot odată, ci câte puţin, amestecăm cu o spatulă şi mai adăugăm în funcţie de consistenţă (nu trebuie să fie prea lichidă, că nu va sta pe blat). Dacă crema e prea lichidă, o putem lăsa la frigider să se mai întărească puţin.





Punem pe un platou o felie de blat, îl însiropăm puţin cu câteva linguriţe de lichior de ciocolată (opţional), adăugăm cremă, apoi o mână de fructe.







Acoperim cu o altă felie de tort şi repetăm straturile până terminăm blaturile.


Deasupra punem mai multe fructe, presărăm bobiţie sau fulgi de ciocolată şi decorăm cu frunze de mentă. Gata!




Poftă bună!






******************************************************************************************************

And here's the cake! I started with the duo chocolate-sour cherries and made changes until I got this result. It's quite easy to make, fresh, with lots of fruits... delicious! You can serve it immediately or leave it in the refrigerator for a couple of hours (the cream will harden a little). It's perfect for a Sunday afternoon with your friends :)

(SOUR) CHERRY FANTASY

Cream:
  • 400 ml heavy cream (or more if you want more cream)
  • 1,5-2 kg cherry-sour cherry mix
  • a few mint leaves
Plus:
  • chocolate liquor (optional)
  • chocolate drops or chocolate flakes
  • mint leaves

Bake two chocolate sponge cakes, let them cool and refrigerate overnight or at least a couple of hours.
Remove them from the refrigerator, let them come back at room temperature, the cut them horizontally so that you'll have 4 slices.
Wash the fruits (keep them for 10 minutes in water with vinegar, then rinse them under running water) and pit them (if you don't have a cherry pitter, look for some inspiration here).
Blend about one third of the fruits with a few mint leaves.
Whisk the heavy cream, then add gradually the cherry puree, fold in and add some more if the consistency of the cream allows (it mustn't become liquid!). If you poured too much puree and the cream is too liquid, refrigerate until hardened.
Put one of the cake slices on a plate, moist it a little with some chocolate liquor (optional), add some cream on top, than a handful of fruits.
Place another sponge cake on top and repeat until you used all four of them.
Put on top more fruits, sprinkle some chocolate drops or flakes and decorate with mint leaves. It's ready!

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu