sâmbătă, august 17, 2013

Brioşe cu ulei de măsline şi ciocolată aromate cu rozmarin / Olive oil and chocolate muffins flavored with rosemary


Nu am mai făcut de ceva vreme brioşe şi, cum am pus pe lista de cumpărături de zilele trecute rozmarin proaspăt, am căutat printre reţete ceva dulce aromat cu rozmarin. Şi m-am oprit la ceva ispititor (urmează şi altele):

BRIOŞE CU ULEI DE MĂSLINE ŞI CIOCOLATĂ AROMATE CU ROZMARIN


Pentru 12 brioşe avem nevoie de:
  • 100 g făină albă
  • 60 g făină neagră
  • 5 g praf de copt
  • 2 ouă
  • 40 g zahăr brun
  • 50 g zahăr alb
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 lingură rozmarin proaspăt tocat mărunt
  • 100 g ciocolată amăruie

Amestecăm făina cu praful de copt, iar ciocolata o tăiem bucăţele.
Separat batem ouăle cu zahărul până devin spumă.



Amestecând în continuare, adăugăm laptele puţin câte puţin, apoi uleiul.




După ce am încorporat lichidele, adăugăm rozmarinul şi făina, amestecând pentru a obţine un aluat omogen.


Deşi reţeta originală era de prăjitură obişnuită, eu am ales să o transform în brioşe. Deci, punem compoziţia în forma de brioşe, peste fiecare brioşă punem câteva bucăţele de ciocolată şi presărăm puţin zahăr brun.


Dăm la cuptor (ce a fost preîncălzit la 180º) pentru 10-15 minute. Lăsăm apoi brioşele să se răcească puţin în forme şi le transferăm pe un grătar până se răcesc complet.



Poftă bună !







******************************************************************************************************

I haven’t baked muffins in a while and, as I put on my grocery list some fresh rosemary, I looked through my recipes for something sweet flavored with rosemary. And I chose something inviting (others are to follow):

OLIVE OIL AND CHOCOLATE MUFFINS FLAVORED WITH ROSEMARY

  • 100 g white flour
  • 60 g black flour
  • 5 g baking powder
  • 2 eggs
  • 40 g brown sugar
  • 50 g white sugar
  • 100 ml milk
  • 100 ml olive oil
  • 1 tablespoon fresh rosemary, finely chopped
  • 100 g dark chocolate

We mix the flour with the baking powder and cut the chocolate in little pieces.
Separately we mix the sugar until they get fluffy. Still mixing, we add little by little the milk and then the olive oil.
After stirring the liquids, we add the rosemary and the flour, mixing till smooth.
Although the original recipe was of an usual cake, I chose to make muffins. So, we pour the mixture in the muffin forms, then on top of every muffin we put some chocolate and sprinkle some brown sugar.
We put the muffins in the preheated oven (at 180º Celsius) for 10-15 minutes. We then leave the muffins to cool in the forms and take them out on a grid to cool completely.
Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu