V-am mai spus că îmi iubesc tare mult sora? Ei bine, dacă nu am făcut-o până acum, a venit momentul. Pe 28 august a fost ziua ei – La multi ani! încă o dată – şi cu această ocazie am purces la treabă. Adică am făcut nişte cupcakes pentru servit colegii de la muncă şi am pregătit totul pentru tortul care va fi vedeta petrecerii în familie din weekend (şşş, nu-i spuneţi!).
Deocamdată, să vă
arăt cupcakes-urile! Am găsit
reţeta aici, dar am dublat cantităţile şi am mai adus mici modificări.
Brioşe am mai
făcut, şi dulci şi sărate, dar cupcakes nu. A fost prima
mea încercare şi cu siguranţă nu ultima. Au ieşit foarte bune, pufoase, iar
combinaţia de cupcake şi frosting este minunată. Am primit multe laude, chiar
şi o susţinere de a merge la MasterChef!
Sunt totuşi puţin dezamăgită din cauza
frosting-ului. A ieşit cam moale şi n-am putut să fac moţul acela drăguţ,
caracteristic cupcakes-urilor. Adică am încercat, dar se lăsa, aşa că le-am acoperit cu totul. Cauza cred
că este crema de brânză pe care am folosit-o. M-am gândit că merge cu
mascarpone, dar se pare că nu. Data viitoare încerc cu altceva. Oricum, pentru
prima încercare a ieşit cât se poate de onorabil, gustul minunat făcând să
treacă cu vederea aspectul, care n-a fost totuşi chiar aşa de rău, chiar dacă
nu cel obişnuit pentru cupcakes.
Să revin totuşi la reţetă! Din cantităţile de
mai jos mi-au ieşit trei tăvi, adică 36 de cupcakes medii, şi un cupcake
gigant/mini tort – probabil că ar fi ieşit cel puţin 40 de cupcakes.
CUPCAKES CU CIOCOLATĂ, PUDRĂ DE ROŞCOVE ŞI BERE NEAGRĂ ŞI FROSTING VANILAT DE BRÂNZĂ
Cupcakes:
- 4 ouă mari
- 240 ml iaurt gras (grecesc), la temperatura camerei
- 360 ml bere neagră, la temperatura camerei
- 2 linguriţe extract de vanilie
- 125 g cacao + pudră de roşcove (se poate folosi fie doar cacao, fie doar pudră de roşcove)
- 400 g zahăr
- 325 g făină
- 2 linguriţe bicarbonat de sodiu
- ¼ linguriţă scorţişoară
- 180 g unt
- 250 g cremă de brânză, la temperatura camerei
- 65 g unt, la temperatura camerei
- 500 g zahăr pudră
- 1-2 linguriţe extract de vanilie
- seminţele de la jumătate de păstaie de vanilie (opţional)
Mai întâi, preîncălzim
cuptorul la foc mediu.
Apoi punem în
tava de brioşe hârtiile speciale sau o ungem cu unt şi o tapetăm cu puţină
făină.
Aceste pregătiri fiind făcute, trecem la prepararea
aluatului.
Topim untul şi îl lăsăm deoparte.
Amestecăm într-un castron toate ingredientele
uscate: cacaoa, pudra de roşcove, zahărul, făina (cernută), bicarbonatul de
sodiu şi scorţişoara.
Intr-un castron mare batem bine ouăle cu
iaurtul, apoi adăugăm berea şi vanilia şi amestecăm din nou foarte bine. Aveţi grijă
dacă folosiţi mixerul, există posibilitatea să vă redecoraţi bucătăria!
Adăugăm o treime din amestecul uscat şi
încorporăm – eu am folosit o spatulă şi abia când aluatul s-a mai îngroşat am
folosit din nou mixerul.
Adăugăm încă o treime din amestecul de făină, încorporăm şi adăugăm şi restul. Amestecăm bine, să nu rămână cocoloaşe.
Adăugăm încă o treime din amestecul de făină, încorporăm şi adăugăm şi restul. Amestecăm bine, să nu rămână cocoloaşe.
Când aluatul este omogen, îl turnăm în forme –
eu m-am folosit de un polonic şi o lingură.
Dăm tava la cuptor pentru circa 20-25 de minute. Deja la a doua şi a treia tavă timpul s-a redus, cuptoul fiind încins – nu le-am ţinut mai mult de 15 minute. Folosim şi testul scobitorii, iar când aceasta iese curată, cupcakes-urile sunt gata.
Dăm tava la cuptor pentru circa 20-25 de minute. Deja la a doua şi a treia tavă timpul s-a redus, cuptoul fiind încins – nu le-am ţinut mai mult de 15 minute. Folosim şi testul scobitorii, iar când aceasta iese curată, cupcakes-urile sunt gata.
Le lăsăm câteva minute în tavă să se
răcorească, apoi le scoatem pe un grătar.
Pentru frosting, amestecăm bine crema de
brânză, untul şi vanilia (extractul şi seminţele), apoi adăugăm treptat zahărul
pudră. Rezultatul ar trebui să fie o cremă destul de tare, care trebuie
folosită imediat, pentru că la frigider se întăreşte. Dacă e prea moale, putem
să mai adăugăm puţin zahăr.
Cupcakes-urile reci şi frosting-ul gata, ne
ajutăm de diferite instrumente (ce avem la îndemână) şi de imaginaţie şi
decorăm prăjiturelele.
La dăm la frigider până la servire.
Poftă bună!
******************************************************************************************************
Did I tell you before how
much I love my sister? Well, if not, this is the right time. On august 28 it
was her birthday – Happy Birthday! Again – and for this occasion I started to
bake. I made some cupcakes to take to her workplace and I prepared everything
for the cake that will be the star of our family party in the weekend (sss,
don’t tell her!).
In the meantime, let me
show you the cupcakes! I found the recipe here, but I doubled the quantities
and changed a little the ingredients.
I have baked muffins
before, both sweet and salty, but never cupcakes. It was my first and
definitely not my last try. They were very good, fluffy, and the combination
cupcake-frosting was delicious. I was praised and I even received even the
support for going to MasterChef!
I myself am a little
disappointed because of the frosting. It came out a little too soft and I
couldn’t make that topknot, which is the label mark of cupcakes. I did try, but
it would stay, so I just covered the cupcakes with the frosting. I think it was
because of the cream cheese I used. I thought it might work with mascarpone,
but it didn’t. Next time I’ll try something else. Anyway, for the first try, it
wasn’t that bad, the wonderful taste being on top of the aspect, which was ok,
even though not the ordinary cupcakes design.
But I should come back to
the recipe! With the following quantities I made three trays, meaning 36
medium-sized cupcakes, and a giant cupcake/mini cake – so, you can probably get
at least 40 cupcakes.
CHOCOLATE AND CAROB DARK
STOUT CUPCAKES WITH VANILLA CREAM CHEESE FROSTING
Cupcakes:
- 4 large eggs
- 240 ml plain, thick yogurt, at room temperature
- 360 ml dark stout, at room temperature
- 2 teaspoons vanilla extract
- 125 g cocoa powder + carob powder (you can use either only cocoa powder or carob powder)
- 400 g suger
- 325 g flour
- 2 teaspoons baking soda
- ¼ teaspoon cinnamon
- 180 g butter
- 250 g cream cheese, at room temperature
- 65 g butter, at room temperature
- 500 g powdered sugar
- 1-2 teaspoons vanilla extract
- seeds from half of a vanilla bean (optional)
Firstly, we preheat the
oven at medium heat.
We then line a cupcake
pan with cupcake papers or grease it with butter and sprinkle some flour.
With these things done,
we can start making the batter.
We melt the butter and
set aside.
We sift in a bowl all the
dry ingredients: cocoa powder, carob powder, sugar, flour, baking soda and
cinnamon.
In a large bowl we whisk
the eggs with the yogurt, then add the beer and vanilla extract and whisk well
until combined. Be careful if you use a hand mixer, as you might redecorate
your kitchen!
We add a third of the dry
mixture and blend well - I used firstly a spatula and just when the batter
thickened I used again the mixer. We add another third of the flour mixture,
blend and add the rest. We mix really well, for all the ingredients to blend
perfectly.
We add gradually the
melted butter.
When the batter is ready,
we pour it in our cupcake forms – I used a ladle and a spoon. We put the pan in
the oven for about 20-25 minutes. For the second and third pan, I had to reduce
the time, as the oven was very hot – not more than 15 minutes. We use also the
toothpick to see when the cupcakes are done.
We leave the cupcakes in
the pan to cool for a few minutes, then remove them from the pan and let them
on a wire rack.
They must be completely
cool before decorating.
For the frosting, we
blend the cream cheese, the butter and the vanilla (extract and seeds), then
add gradually the powdered sugar. The result should be a firm cream, which must
be used immediately, as in the fridge it will harden. If it is too soft, we can
add more sugar.
The cupcakes are cooled,
the frosting ready, so we can start decorating. With different tools (what we
have within reach) and some imagination, we frost the cupcakes.
We let them in the fridge
until served.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu