vineri, august 30, 2013

Cupcakes cu ciocolată, pudră de roşcove şi bere neagră şi frosting vanilat de brânză / Chocolate and Carob Dark Stout Cupcakes with Vanilla Cream Cheese Frosting


V-am mai spus că îmi iubesc tare mult sora? Ei bine, dacă nu am făcut-o până acum, a venit momentul. Pe 28 august a fost ziua ei – La multi ani! încă o dată – şi cu această ocazie am purces la treabă. Adică am făcut nişte cupcakes pentru servit colegii de la muncă şi am pregătit totul pentru tortul care va fi vedeta petrecerii în familie din weekend (şşş, nu-i spuneţi!).

Deocamdată, să vă arăt cupcakes-urile! Am găsit reţeta aici, dar am dublat cantităţile şi am mai adus mici modificări.
Brioşe am mai făcut, şi dulci şi sărate, dar cupcakes nu. A fost prima mea încercare şi cu siguranţă nu ultima. Au ieşit foarte bune, pufoase, iar combinaţia de cupcake şi frosting este minunată. Am primit multe laude, chiar şi o susţinere de a merge la MasterChef!
Sunt totuşi puţin dezamăgită din cauza frosting-ului. A ieşit cam moale şi n-am putut să fac moţul acela drăguţ, caracteristic cupcakes-urilor. Adică am încercat, dar se lăsa, aşa că le-am acoperit cu totul. Cauza cred că este crema de brânză pe care am folosit-o. M-am gândit că merge cu mascarpone, dar se pare că nu. Data viitoare încerc cu altceva. Oricum, pentru prima încercare a ieşit cât se poate de onorabil, gustul minunat făcând să treacă cu vederea aspectul, care n-a fost totuşi chiar aşa de rău, chiar dacă nu cel obişnuit pentru cupcakes.

Să revin totuşi la reţetă! Din cantităţile de mai jos mi-au ieşit trei tăvi, adică 36 de cupcakes medii, şi un cupcake gigant/mini tort – probabil că ar fi ieşit cel puţin 40 de cupcakes.

CUPCAKES CU CIOCOLATĂ, PUDRĂ DE ROŞCOVE ŞI BERE NEAGRĂ ŞI FROSTING VANILAT DE BRÂNZĂ


Cupcakes:
  • 4 ouă mari
  • 240 ml iaurt gras (grecesc), la temperatura camerei
  • 360 ml bere neagră, la temperatura camerei
  • 2 linguriţe extract de vanilie
  • 125 g cacao + pudră de roşcove (se poate folosi fie doar cacao, fie doar pudră de roşcove)
  • 400 g zahăr
  • 325 g făină
  • 2 linguriţe bicarbonat de sodiu
  • ¼ linguriţă scorţişoară
  • 180 g unt
Frosting :
  • 250 g cremă de brânză, la temperatura camerei
  • 65 g unt, la temperatura camerei
  • 500 g zahăr pudră
  • 1-2 linguriţe extract de vanilie
  • seminţele de la jumătate de păstaie de vanilie (opţional)

Mai întâi, preîncălzim cuptorul la foc mediu.
Apoi punem în tava de brioşe hârtiile speciale sau o ungem cu unt şi o tapetăm cu puţină făină.
Aceste pregătiri fiind făcute, trecem la prepararea aluatului.

Topim untul şi îl lăsăm deoparte.
Amestecăm într-un castron toate ingredientele uscate: cacaoa, pudra de roşcove, zahărul, făina (cernută), bicarbonatul de sodiu şi scorţişoara.
Intr-un castron mare batem bine ouăle cu iaurtul, apoi adăugăm berea şi vanilia şi amestecăm din nou foarte bine. Aveţi grijă dacă folosiţi mixerul, există posibilitatea să vă redecoraţi bucătăria!






Adăugăm o treime din amestecul uscat şi încorporăm – eu am folosit o spatulă şi abia când aluatul s-a mai îngroşat am folosit din nou mixerul.


Adăugăm încă o treime din amestecul de făină, încorporăm şi adăugăm şi restul. Amestecăm bine, să nu rămână cocoloaşe.



Adăugăm treptat untul topit.


Când aluatul este omogen, îl turnăm în forme – eu m-am folosit de un polonic şi o lingură.




Dăm tava la cuptor pentru circa 20-25 de minute. Deja la a doua şi a treia tavă timpul s-a redus, cuptoul fiind încins – nu le-am ţinut mai mult de 15 minute. Folosim şi testul scobitorii, iar când aceasta iese curată, cupcakes-urile sunt gata.


Le lăsăm câteva minute în tavă să se răcorească, apoi le scoatem pe un grătar.
Trebuie să fie răcite complet înainte de a le decora.


Pentru frosting, amestecăm bine crema de brânză, untul şi vanilia (extractul şi seminţele), apoi adăugăm treptat zahărul pudră. Rezultatul ar trebui să fie o cremă destul de tare, care trebuie folosită imediat, pentru că la frigider se întăreşte. Dacă e prea moale, putem să mai adăugăm puţin zahăr.





Cupcakes-urile reci şi frosting-ul gata, ne ajutăm de diferite instrumente (ce avem la îndemână) şi de imaginaţie şi decorăm prăjiturelele.






La dăm la frigider până la servire.

Poftă bună!



******************************************************************************************************

Did I tell you before how much I love my sister? Well, if not, this is the right time. On august 28 it was her birthday – Happy Birthday! Again – and for this occasion I started to bake. I made some cupcakes to take to her workplace and I prepared everything for the cake that will be the star of our family party in the weekend (sss, don’t tell her!).

In the meantime, let me show you the cupcakes! I found the recipe here, but I doubled the quantities and changed a little the ingredients.
I have baked muffins before, both sweet and salty, but never cupcakes. It was my first and definitely not my last try. They were very good, fluffy, and the combination cupcake-frosting was delicious. I was praised and I even received even the support for going to MasterChef!
I myself am a little disappointed because of the frosting. It came out a little too soft and I couldn’t make that topknot, which is the label mark of cupcakes. I did try, but it would stay, so I just covered the cupcakes with the frosting. I think it was because of the cream cheese I used. I thought it might work with mascarpone, but it didn’t. Next time I’ll try something else. Anyway, for the first try, it wasn’t that bad, the wonderful taste being on top of the aspect, which was ok, even though not the ordinary cupcakes design.
But I should come back to the recipe! With the following quantities I made three trays, meaning 36 medium-sized cupcakes, and a giant cupcake/mini cake – so, you can probably get at least 40 cupcakes.

CHOCOLATE AND CAROB DARK STOUT CUPCAKES WITH VANILLA CREAM CHEESE FROSTING

Cupcakes:
  • 4 large eggs
  • 240 ml plain, thick yogurt, at room temperature
  • 360 ml dark stout, at room temperature
  • 2 teaspoons vanilla extract
  • 125 g cocoa powder + carob powder (you can use either only cocoa powder or carob powder)
  • 400 g suger
  • 325 g flour
  • 2 teaspoons baking soda
  • ¼ teaspoon cinnamon
  • 180 g butter
Frosting :
  • 250 g cream cheese, at room temperature
  • 65 g butter, at room temperature
  • 500 g powdered sugar
  • 1-2 teaspoons vanilla extract
  • seeds from half of a vanilla bean (optional)

Firstly, we preheat the oven at medium heat.
We then line a cupcake pan with cupcake papers or grease it with butter and sprinkle some flour.
With these things done, we can start making the batter.

We melt the butter and set aside.
We sift in a bowl all the dry ingredients: cocoa powder, carob powder, sugar, flour, baking soda and cinnamon.
In a large bowl we whisk the eggs with the yogurt, then add the beer and vanilla extract and whisk well until combined. Be careful if you use a hand mixer, as you might redecorate your kitchen!
We add a third of the dry mixture and blend well - I used firstly a spatula and just when the batter thickened I used again the mixer. We add another third of the flour mixture, blend and add the rest. We mix really well, for all the ingredients to blend perfectly.
We add gradually the melted butter.
When the batter is ready, we pour it in our cupcake forms – I used a ladle and a spoon. We put the pan in the oven for about 20-25 minutes. For the second and third pan, I had to reduce the time, as the oven was very hot – not more than 15 minutes. We use also the toothpick to see when the cupcakes are done.
We leave the cupcakes in the pan to cool for a few minutes, then remove them from the pan and let them on a wire rack.
They must be completely cool before decorating.

For the frosting, we blend the cream cheese, the butter and the vanilla (extract and seeds), then add gradually the powdered sugar. The result should be a firm cream, which must be used immediately, as in the fridge it will harden. If it is too soft, we can add more sugar.
The cupcakes are cooled, the frosting ready, so we can start decorating. With different tools (what we have within reach) and some imagination, we frost the cupcakes.
We let them in the fridge until served.

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu