Pentru Provocarea Dulce Românie de
luna aceasta am mai pregătit şi:
COBBLER CU ROŞII
Este o reţetă de
inspiraţie americană, dar pe care am adaptat-o puţin. Sper să vă placă!
- 1 ceapă medie
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 roşie mare
- 3 căţei de usturoi
- 1,4 kg roşii
- 1 lingură oţet
- 1 lingură amidon de porumb
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă piper negru
- 1 linguriţă cimbru (proaspăt)
- 200 g făină
- 3 linguriţe praf de copt
- 180 g mălai
- 113 g unt rece
- 170 g brânză (reţeta
originală cere brânză Jarlsberg, eu am folosit mozzarella)
- 55 g busuoic proaspăt tocat
- 300 ml lapte bătut
Pentru început, preîncălzim cuptorul la 180º.
Tocăm ceapa,
usturoiul şi roşia mare şi tăiem în bucăţi mari celelalte roşii. Ceapa o înnăbuşim
în ulei, apoi adăugăm usturoiul, roşia mare şi cam cât luăm de două ori cu mâna
din roşiile tăiate bucăţi. Lăsăm pe foc până se înmoaie roşiile. Apoi adăugăm
oţetul, amidonul, sarea, piperul şi cimbrul tocat.
Punem roşiile
rămase într-o tavă, iar deasupra amestecul de ceapă şi roşii. Dăm la cuptor
pentru circa 10 minute.
Intre timp,
amestecăm făina, praful de copt şi mălaiul. Adăugăm untul tăiat cubuleţe şi
amestecăm ca pentru un aluat de tartă, până devine sfărâmicios (puteţi folosi
robotul sau mixerul cu paletele de frământat). Lăsăm aluatul obţinut la frigider
10 minute. Adăugăm apoi brânza tăiată bucăţi şi busuiocul şi amestecăm. La final,
adăugăm laptele bătut şi amestecăm puţin, cât să obţinem un aluat omogen. Cu o lingură sau o cană punem peste roşii
acest aluat.
Dăm la cuptor
30-35 de minute, până aluatul devine auriu.
Poftă bună!
******************************************************************************************************
For Sweet Romania of this month I prepared also:
TOMATO COBBLER
It’s an American recipe, but I changed a little the original recipe. I hope you’ll enjoy!
- 1 medium-size sweet onion
- 1 tablespoon olive oil
- 1 large tomato
- 3 garlic cloves
- 1,4 kilos tomatoes
- 1 tablespoon vinegar
- 1 tablespoon cornstarch
- 1 teaspoon salt
- 1 teaspoon black pepper
- 1 teaspoon fresh thyme leaves
- 200 g flour
- 3 teaspoons baking powder
- 180 g cornmeal
- 113 g cold butter
- 170 g cheese (the original recipe required Jarlsberg cheese, but I changed it with mozzarella)
- 55 g chopped fresh basil
- 300 ml buttermilk
For the beginning, we preheat
the oven at medium heat.
We finely chop the
onion, the garlic and the large tomato. As for the other tomatoes, we chop them
in large pieces. We stifle the onion in the olive oil, then add the garlic, the
large tomato and two handfuls of the other tomatoes. We remove from heat when
the tomatoes are softened and add the vinegar, the cornstarch, salt, pepper and
the chopped thyme.
We put the remaining
tomatoes in a baking dish and over them the onion mixture. We bake them for
about 10 minutes.
Meanwhile, we mix
together the flour, the baking powder and the cornmeal. We add the butter cut
in small pieces and mix as for a pastry for tarts, until big crumbs are
obtained (you can use the food processor for this). We leave the pastry in the
refrigerator for 10 minutes. We add the cheese cut into large pieces and the
basil and stir. Finally, we add the buttermilk and stir until moistened. With a
spoon or a cup we put the mixture over the tomatoes.
We bake the cobbler for
30-35 minutes, until golden-brown.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu