Luna aceasta am hotărât să particip şi eu la interesanta iniţiativă a Mihaelei, şi anume proiectul Dulce Românie. Gazda lunii august este Diana, iar ingredientul ales este roşia.
Am dat peste o mulţime de reţete ispititoare care fac din acest ingredient o vedetă incontestabilă în bucătărie. Aşa că nu m-am putut opri la una singură. Deocamdată am încercat această prăjitură:
PRĂJITURĂ CU ROŞII, ULEI DE MĂSLINE ŞI SCORŢIŞOARĂ
This month I have decided to participate in the project started by Mihaela, Sweet Romania. August host is Diana, and the ingredient she chose is the tomato.
PRĂJITURĂ CU ROŞII, ULEI DE MĂSLINE ŞI SCORŢIŞOARĂ
Este o prăjitură absolut minunată şi uşor de preparat (reţetă preluată de aici).
Astfel, avem nevoie de:
- 195 g făină albă sau 210 g făină integrală
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1 linguriţă scorţişoară
- puţină sare
- 160 g zahăr brun
- 210 g roşii tocate mărunt (cam 6 roşii potrivite ca mărime)
- 60-120 ml ulei de măsline
- 2 linguri oţet
Spălăm roşiile, le decojim şi le tăiem mărunt,
îndepărtând seminţele. Le scurgem cât mai bine de suc, apoi le amestecăm cu
uleiul de măsline şi oţetul. Eu am pus la început cam 100 ml ulei şi am mai
adăugat puţin în aluat, ca să se încorporeze bine ingredientele uscate.
Amestecăm într-un
castron mai mare toate ingredientele până obţinem un aluat omogen, pe care îl
turnăm într-o tavă unsă (eu am folosit una de 25 cm diametru).
Punem tava în
cuptorul preîncălzit la 180º şi lăsăm prăjitura cam 20-30 de minute, folosind o
scobitoare pentru a o testa.
O lăsăm să se răcească şi o savurăm din plin!
O lăsăm să se răcească şi o savurăm din plin!
******************************************************************************************************
This month I have decided to participate in the project started by Mihaela, Sweet Romania. August host is Diana, and the ingredient she chose is the tomato.
I found a lot of interesting recipes where tomatoes are the key ingredient. Therefore it was difficult to choose just one. Firstly let me present you:
TOMATO CAKE WITH OLIVE OIL AND CINNAMON
It’s an absolutely wonderful cake, easy
to make (original recipe here).
So, we need:
- 195 g all purpose flour or 210 g whole wheat flour
- 1 teaspoon baking powder
- 1 teaspoon baking soda
- 1 teaspoon cinnamon
- a pinch of salt
- 160 g brown sugar
- 210 g chopped tomatoes (approximately 6 medium-size tomatoes)
- 60-120 ml olive oil
- 2 tablespoons vinegar
We blanch the tomatoes, skin them and
chop them finely, not keeping the seeds. We drain as much as possible the juice
and add the olive oil and the vinegar. I put at first around 100 ml oil and
added a little more in the final mixture to combine perfectly all the
ingredients.
Separately, we mix the flour with the
baking powder, the baking soda, the cinnamon, the salt and the sugar.
In a larger bowl we mix all the
ingredients until well combined. We pour the mixture into a greased pan (I used
a 25 cm round pan).
We bake the cake in the preheated oven
at 180º Celsius for about 20-30 minutes, using a little stick to test it.
We let it cool and enjoy it!
Hmmm...suna yummy. Cum ai rezolvat cu netul?
RăspundețiȘtergere