duminică, martie 09, 2014

Brioşe Tiramisù / Tiramisù Muffins


Mai aveam o cutie de mascarpone în frigider şi nu ştiam ce să fac cu ea. Şi iată că am dat peste această reţetă minunată. Aşa că am purces la bucătărit nişte brioşe “înălţătoare”!

BRIOŞE TIRAMISÙ


(10-12 brioşe)
Aluat:
  • 150 g unt, la temperatura camerei
  • 200 g zahăr
  • 100 g ciocolată neagră
  • 2 linguri cafea măcinată
  • 2 linguriţe cafea solubilă
  • 5 gălbenuşuri
  • 3 albuşuri
  • ½ linguriţă extract de vanilie
  • 5 linguri făină
  • un vârf de sare
Cremă:
  • 200 g mascarpone
  • 50 g zahăr
  • 2 albuşuri
  • ½ linguriţă extract de vanilie
Pentru pudrat:
  • cacao

Punem într-o cratiţă untul, zahărul, ciocolata mărunţită, cafeaua măcinată şi cea solubilă.


Dăm la foc potrivit şi amestecăm până obţinem o compoziţie omogenă.




Luăm de pe foc şi lăsăm să se răcească bine.
Între timp pregătim crema: mixăm brânza mascarpone cu zahărul, apoi adăugăm vanilia şi albuşurile şi mixăm până obţinem o cremă fină.





Când crema de ciocolată s-a răcit, îl transferăm într-un castron şi adăugăm gălbenuşurile, vanilia, sarea şi făina, apoi mixăm bine.




Batem separat albuşurile spumă, apoi le încorporăm treptat în aluat, amestecând uşor cu o spatulă.




Ungem cu ulei şi tapetăm cu făină forme individuale de brioşe. 
Turnăm aluatul în forme, apoi punem crema de mascarpone din loc in loc şi amestecăm puţin cu o furculiţă pentru a forma vârtejuri alb-ciocolatii.





Coacem brioşele în cuptorul încălzit, la foc potrivit, circa 20 de minute.


Lăsăm brioşele să se răcească în forme.


Le servim pudrate cu cacao, scoase sau nu din forme.
Poftă bună!




******************************************************************************************************

I had some mascarpone cheese left in the fridge and didn't know what to do with it. And then I found this wonderful recipe. So I started baking some uplifting” muffins!

TIRAMISÙ MUFFINS

(10-12 muffins)
Batter:
  • 150 g butter, at room temperature
  • 200 g sugar
  • 100 g dark chocolate
  • 2 tablespoons ground coffee
  • 2 teaspoons instant coffee
  • 5 yolks
  • 3 whites
  • ½ teaspoon vanilla extract
  • 5 tablespoons flour
  • a pinch of salt
Cream:
  • 200 g mascarpone
  • 50 g sugar
  • 2 whites
  • ½ teaspoon vanilla extract
To powder the muffins:
  • cocoa

We add in a saucepan the butter, sugar, chopped chocolate, ground coffee and instant coffee.
We let them boil on medium heat and stir until we obtain a smooth mixture.
We remove from heat and let it cool completely.
Meanwhile we prepare the cream: we mix the mascarpone cheese with the sugar, then add the vanilla and whites and mix again until smooth.
When the chocolate cream has cooled, we pour it into a bowl and add in the yolks, vanilla, salt and flour and then mix.
Separately we beat the whites until smooth and then incorporate them gradually into the batter, stirring gently with a spatula.
We grease with oil and powder with flour some individual muffin molds.
We pour the batter in the forms, then add over it the mascarpone cream and use a fork to mix the cream in the batter just to make some white-chocolate swirls.
We bake the muffins in the preheated oven, to medium heat, for 20 minutes.
We let the muffins to cool in the molds.
We serve them powdered with cocoa, directly from the mold or transferred on a plate.

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu