sâmbătă, martie 01, 2014

Cupcakes “mărţişor” cu cremă de mascarpone şi cardamom / Cupcakes “mărţişor” with Mascarpone and Cardamom Cream


Ce uşurare că a venit în sfârşit primăvara… fie şi doar după calendar. Oricât de mult iubesc sărbătorile de iarnă, după decembrie parcă nu mai am acelaşi entuziasm. Abia aştept să vină martie, cu soare, flori parfumate şi colorate, pomi care încep să înflorească, verdele crud în care se îmbracă de gală” natura, ciripit de păsărele şi… mărţişoare. Să tragi puternic aer în piept şi să simţi că revii la viaţă odată cu natura din jur!
Cum să sărbătoresc altfel acest început de primăvară, dacă nu cu nişte mărţişoare dulci? Poate aşa ispitesc şi vremea caldă să vină pe-aici.
Reţetă inspirată de aici şi aici.

CUPCAKES “MĂRŢIŞOR” CU CREMĂ DE MASCARPONE ŞI CARDAMOM


Cupcakes (12):
  • 120 g unt, la temperatura camerei
  • 120 g zahăr
  • 2 ouă
  • un vârf de sare
  • ½ baton vanilie
  • 1 linguriţă sirop de trandafiri
  • 120 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
Cremă de mascarpone şi cardamom:
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahăr pudră
  • ½ baton vanilie
  • ¼ linguriţă cardamom măcinat
  • colorant roşu

Mixăm bine untul cu zahărul până obţinem o cremă.



Adăugăm ouăle, sarea, seminţele de vanilie şi siropul de trandafiri şi mixăm.



La final încorporăm treptat făina amestecată cu praful de copt.



Umplem formele de cupcakes până la jumătate şi le coacem în cuptorul încălzit, la foc potrivit, circa 20 de minute.


Când sunt gata, le lăsăm puţin să se răcorească, apoi le transferăm pe un grătar ca să se răcească.




Pentru cremă, mixăm brânza mascarpone cu zahărul, seminţele de vanilie şi cardamomul până obţinem o cremă fină.



O împărţim în jumătate: lăsăm o parte naturală, iar la restul adăugăm colorant roşu, câte puţin, amestecând bine până la omogenizare, până obţinem o culoare puternică.



Umplem un poş cu crema, într-o parte cu cea albă, în cealaltă parte cu cea roşie, sau, mai uşor, separăm cremele în două poşuri. Decorăm apoi cupcakes-urile, dar numai după ce s-au răcit complet.



Poftă bună! Şi o primăvară frumoasă!





******************************************************************************************************

What a relief that spring is finally here... even if only in the calendar. I do love winter holidays, but when december is over I don't have the same enthusiasm. I can't wait for march to be here, with sun, fragrant and colorful flowers, trees in blossom, green new "clothes" for nature, chirping birds and... mărţişoare. To breath deeply and feel how you come back to life together with the nature surrounding you!
How else could I celebrate spring if not with some sweet "mărţişoare"? Maybe this way I'll tempt the sunny weather to visit us.
I took my inspiration from here and here.

CUPCAKES “MĂRŢIŞOR” WITH MASCARPONE AND CARDAMOM CREAM

Cupcakes (12):
  • 120 g butter, at room temperature
  • 120 g sugar
  • 2 eggs
  • a pinch of salt
  • ½ vanilla bean
  • 1 teaspoon rose syrup
  • 120 g flour
  • 1 teaspoon baking powder
Mascarpone and cardamom cream:
  • 250 g mascarpone
  • 50 g icing sugar
  • ½ vanilla bean
  • ¼ teaspoon ground cardamom
  • red coloring

We mix the butter with the sugar until creamy.
We add in the eggs, salt, vanilla seeds and rose syrup and mix.
In the end, we gradully incorporate the flour combined with the baking powder.
We pour the batter in the cupcakes tray filling half of each form and bake them in the preheated oven, to medium temperature, for about 20 minutes.
When they are done, we let them cool a bit, then transfer them on a wire rack until completely cooled.

For the cream, we mix the mascarpone cheese with the sugar, vanilla seeds and cardamom until smooth.
We divide it in half: we leave one half natural and add in the other half red coloring, bit by bit, stirring until homogeneous, until it's intense red.
We fill a piping bag with the cream, both white and red or, to make this easier, we put the cream into two piping bags. We then decorate the cupackes, but only when completely cooled.

Enjoy! And have a wonderful spring!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu