duminică, octombrie 26, 2014

Tort alb cu struguri / Grapes White Cake


În ultima vreme îmi place tot mai mult să fac torturi, pentru că ele îmi oferă o libertate deosebită în a mă juca cu arome, culori, ingrediente, texturi. Aşa că încerc să profit de orice ocazie pentru a mai face unul. Aşa s-a născut şi acest tort. De fapt, şi blatul şi crema le-am mai încercat cu alte ocazii, dar s-au potrivit de minune împreună.

TORT ALB CU STRUGURI


Blat ciocolatos alb:
  • 5 ouă
  • un vârf de sare
  • 100 g zahăr
  • 100 g ciocolată albă
  • 100 g unt
  • 100 g făină
Cremă-mousse de mascarpone:
Plus:
  • 3-4 struguri (dintre care neapărat unul frumos pentru decor)

Pentru blat avem instrucţiunile de pregătire aici. Singura modificare este că acum vom folosi pentru coacere o formă de circa 18 cm (putem coace un singur blat, pe care îl vom tăia pe jumătate, sau, separat, două blaturi). După coacere, lăsăm blatul/blaturile să se răcească bine.

Pentru crema de mascarpone urmărim instrucţiunile de aici.
Punem deoparte o treime din cremă şi în restul amestecăm boabe de struguri (bine spălate şi uscate).



Acum putem asambla tortul.
Pe platoul pe care vom prezenta tortul punem puţină cremă, ca să fixăm tortul.


Aşezăm primul blat, apoi punem crema cu struguri şi nivelăm bine.



Deasupra aşezăm al doilea blat şi presăm puţin.


Imbrăcăm blatul cu un strat potrivit din crema pusă deoparte, începând cu marginile.


Lăsăm tortul la frigider circa 10-15 minute. Apoi îl îmbrăcăm într-un al doilea strat de cremă şi îl finisăm cât se poate de frumos.


Îl lăsăm peste noapte la frigider (crema se va mai întări şi tortul va fi mult mai bun).
Îl decorăm cu un ciorchine frumos şi îl servim.


Poftă bună!
PS: îi mulţumesc pentru pozele finale lui Flo Raicu (aka Sis).





*********************************************************************************************

I like more and more to make cakes, because they give me a special liberty to play with flavors, colors, ingredients and textures. So I try to use every opportunity to make one. This was the case with this cake as well. Actually, I had used both the sponge cake and the cream on other occasions, but they were perfect together.

GRAPES WHITE CAKE

White chocolate sponge cake:
  • 5 eggs
  • a pinch of salt
  • 100 g sugar
  • 100 g white chocolate
  • 100 g butter
  • 100 g flour
Mascarpone cream-mousse:
Plus:
  • 3-4 bunches of grapes (one must be really pretty, as it will be on top of the cake)

For the sponge cake, use the instructions in this recipe. The only change regards the cake pan you’ll use: this time you need an 18 cm pan (you can bake one cake and then slice it into two cakes or bake two cakes separately). Once baked, let the cake/cakes cool.
For the mascarpone cream, follow these instructions.
Put aside one third of the cream and stir in the remaining cream the grapes (well washed and dried).
Now you can put the cake together.
Put some cream on the plate you will make the cake, so that you can fix it.
Put the first sponge cake, then the mascarpone cream with grapes and level it.
Put on top the second sponge cake and gently press.
Cover the cake with part of the cream you put aside, starting with the sides.
Put it in the fridge for 10-15 minutes. Then cover it with a second layer of cream and polish it up.
Refrigerate overnight (the cream will harden and the cake will be better tasting).
Decorate with a nice bunch of grapes and serve.

Enjoy!

PS: copyright for the final photos Flo Raicu (aka Sis).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu