În ultima
vreme îmi place tot mai mult să fac torturi, pentru că ele îmi oferă o
libertate deosebită în a mă juca cu arome, culori, ingrediente, texturi. Aşa că
încerc să profit de orice ocazie pentru a mai face unul. Aşa s-a născut şi
acest tort. De fapt, şi blatul şi crema le-am mai încercat cu alte ocazii, dar
s-au potrivit de minune împreună.
TORT ALB CU STRUGURI
Blat ciocolatos alb:
- 5 ouă
- un vârf de sare
- 100 g zahăr
- 100 g ciocolată albă
- 100 g unt
- 100 g făină
- 500 g mascarpone
- 170 g lapte condensat
- 250 g smântână dulce
- 3-4 struguri (dintre care neapărat unul frumos pentru decor)
Pentru blat avem
instrucţiunile de pregătire aici.
Singura modificare este că acum vom folosi pentru coacere o formă de circa 18
cm (putem coace un singur blat, pe care îl vom tăia pe jumătate, sau, separat,
două blaturi). După coacere, lăsăm blatul/blaturile să se răcească bine.
Pentru crema de
mascarpone urmărim instrucţiunile de aici.
Punem deoparte o
treime din cremă şi în restul amestecăm boabe de struguri (bine spălate şi
uscate).
Acum putem
asambla tortul.
Lăsăm tortul la frigider circa 10-15 minute. Apoi
îl îmbrăcăm într-un al doilea strat de cremă şi îl finisăm cât se poate de
frumos.
Îl lăsăm peste noapte la frigider (crema se va
mai întări şi tortul va fi mult mai bun).
Poftă bună!
PS: îi mulţumesc pentru pozele finale lui Flo Raicu (aka Sis).
*********************************************************************************************
I like more and more
to make cakes, because they give me a special liberty to play with flavors, colors,
ingredients and textures. So I try to use every opportunity to make one. This
was the case with this cake as well. Actually, I had used both the sponge cake
and the cream on other occasions, but they were perfect together.
Enjoy!
*********************************************************************************************
GRAPES WHITE CAKE
White chocolate sponge
cake:
- 5 eggs
- a pinch of salt
- 100 g sugar
- 100 g white chocolate
- 100 g butter
- 100 g flour
- 500 g mascarpone
- 170 g sweetened condensed milk
- 250 g heavy cream
- 3-4 bunches of grapes (one must be really pretty, as it will be on top of the cake)
For the sponge cake,
use the instructions in this
recipe. The only change regards the cake pan you’ll use: this time you need
an 18 cm pan (you can bake one cake and then slice it into two cakes or bake
two cakes separately). Once baked, let the cake/cakes cool.
For the mascarpone
cream, follow these
instructions.
Put aside one third of
the cream and stir in the remaining cream the grapes (well washed and dried).
Now you can put the
cake together.
Put some cream on the
plate you will make the cake, so that you can fix it.
Put the first sponge
cake, then the mascarpone cream with grapes and level it.
Put on top the second
sponge cake and gently press.
Cover the cake with part
of the cream you put aside, starting with the sides.
Put it in the fridge
for 10-15 minutes. Then cover it with a second layer of cream and polish it up.
Refrigerate overnight
(the cream will harden and the cake will be better tasting).
Decorate with a nice
bunch of grapes and serve.
Enjoy!
PS: copyright for the
final photos Flo Raicu (aka Sis).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu