După cum am
mărturisit la început de drum, acest blog este dedicat mai ales dulciurilor. Dar
îşi mai fac loc şi alte bunătăţi... precum aceşti:
FICĂŢEI CU
IERBURI DE PROVENCE
Pentru 4-6
porţii, avem nevoie de:
- 500 g ficăţei de pui
- 1-2 linguriţe ierburi de Provence
- 2-3 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mai agităm tigaia din când în când, verificăm
ficăţeii, îi întoarcem cu o furculiţă, până se rumenesc – durează cam
15 minute.
Cu puţin
înainte să fie gata, presărăm puţină sare şi piper şi mai agităm un pic.
Luăm tigaia de pe foc şi lăsăm ficăţeii să se
odihnească 5 minute.
Eu i-am servit cu orez basmati cu lapte de cocos. Puteţi să folosiţi o altă garnitură sau o salată, după preferinţă.
Poftă bună!
As I confessed in the
beginning of my culinary journey, I created this blog mostly for sweets. But other
goodies will also be presented, like these:
CHICKEN LIVERS WITH HERBS DE PROVENCE
For 4-6 plates, we
need:
- 500 g chicken livers
- 1-2 teaspoons Herbs de Provence
- 2-3 tablespoons olive oil
- salt
- pepper
We sprinkle over the Herbs de Provence and mix gently so that every piece will be covered.
We put on heat a pan
(I used a wok), pour 2-3 tablespoons of olive oil, and when the oil is hot we
put the livers. You can put a lid on top to prevent the spatters.
We shake the pan now
and then, check the livers, turn them with a fork until brown – it takes about
15 minutes.
When they are almost
ready, we sprinkle a pinch of salt and pepper and shake again the pan.
We remove the pan from
the heat and let the livers to rest for 5 minutes.
I served them with basmati rice with coconut milk. You can use another garnish or salad, as you prefer.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu