duminică, septembrie 01, 2013

Ficăţei cu ierburi de Provence / Chicken livers with Herbs de Provence


După cum am mărturisit la început de drum, acest blog este dedicat mai ales dulciurilor. Dar îşi mai fac loc şi alte bunătăţi... precum aceşti:

FICĂŢEI CU IERBURI DE PROVENCE


Pentru 4-6 porţii, avem nevoie de:
  • 500 g ficăţei de pui
  • 1-2 linguriţe ierburi de Provence
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Spălăm bine ficăţeii şi îndepărtăm cu grijă fierea (dacă este cazul). Îi ştergem apoi bine cu şerveţele.


Presărăm ierburile de Provence şi amestecăm cu grijă, astfel încât toate bucăţile să fie condimentate.


Încălzim o tigaie (eu am folosit un wok), punem 2-3 linguri de ulei de măsline, iar când uleiul este încins punem ficăţeii. Dacă vă temeţi să nu sară stropi, puteţi să acoperiţi cu un capac.


Mai agităm tigaia din când în când, verificăm ficăţeii, îi întoarcem cu o furculiţă, până se rumenesc  durează cam 15 minute.
Cu puţin înainte să fie gata, presărăm puţină sare şi piper şi mai agităm un pic.
Luăm tigaia de pe foc şi lăsăm ficăţeii să se odihnească 5 minute.


Eu i-am servit cu orez basmati cu lapte de cocos. Puteţi să folosiţi o altă garnitură sau o salată, după preferinţă.
Poftă bună!




******************************************************************************************************

As I confessed in the beginning of my culinary journey, I created this blog mostly for sweets. But other goodies will also be presented, like these:

CHICKEN LIVERS WITH HERBS DE PROVENCE 

For 4-6 plates, we need:
  • 500 g chicken livers
  • 1-2 teaspoons Herbs de Provence
  • 2-3 tablespoons olive oil
  • salt
  • pepper

We wash very well the chicken livers and remove carefully the bile (if it’s the case). We then dry them with paper towels.
We sprinkle over the Herbs de Provence  and mix gently so that every piece will be covered.
We put on heat a pan (I used a wok), pour 2-3 tablespoons of olive oil, and when the oil is hot we put the livers. You can put a lid on top to prevent the spatters.
We shake the pan now and then, check the livers, turn them with a fork until brown – it takes about 15 minutes.
When they are almost ready, we sprinkle a pinch of salt and pepper and shake again the pan.
We remove the pan from the heat and let the livers to rest for 5 minutes.
I served them with basmati rice with coconut milk. You can use another garnish or salad, as you prefer.

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu