luni, septembrie 16, 2013

Îngheţată de must / Grape must ice-cream


Liana de la Pe masa din bucătărie ne-a provocat luna aceasta la Dulce Românie să facem ceva bun cu must. Eu m-am gândit la o delicioasă:

ÎNGHEŢATĂ DE MUST


Pentru circa 900 ml îngheţată, avem nevoie de:
  • 300 ml frişcă
  • 3 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr brun
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 300 ml must

Punem frişca la fiert într-o crăticioară.


Separat batem bine gălbenuşurile cu zahărul.



Adăugăm treptat frişca peste gălbenuşuri, amestecând continuu, apoi punem amestecul la foc, fie într-o crăticioară cu fund dublu, fie la bain-marie. Amestecăm, având grijă să nu se prindă sau să se brânzească.



Când s-a îngroşat, luăm de pe foc şi lăsăm la răcit.


Adăugăm apoi vanilia şi mustul şi amestecăm bine.




Dăm compoziţia la frigider 1-2 ore, ca să se răcească bine.
Folosim în continuare maşina de îngheţată sau punem compoziţia într-o cutie la congelator, scoţând-o şi amestecând-o cam la fiecare oră, până ajunge la consistenţa dorită.



Poftă bună!





******************************************************************************************************

Liana from Pe masa din bucătărie challenged us this month at Sweet Romania to make something yummy with grape must. I thought to prepare a a delicious:

GRAPE MUST ICE-CREAM

For about 900 ml ice-cream, we need:
  • 300 ml cream
  • 3 yolks
  • 100 g brown sugar
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 300 ml grape must

We put the cream in a saucepan and let it boil.
In a bowl, we whisk the yolks with the sugar until smooth.
We gradually add the cream, keeping mixing, then we put the mixture back on heat, in a double-bottomed saucepan or at bain-marie. We should mix continuously as it might become cheese-like if we are not careful. When it’s thickened, we remove it from the heat and let it cool.
We then add the vanilla and the grape must and mix gently until well combined.
We put the mixture in the fridge for 1-2 hours to cool it perfectly.
We then use the ice-cream maker or put the composition in the freezer, removing it and mixing every hour, until it has the consistency we want.

Enjoy!

2 comentarii:

  1. Oo, ce idee faina!! Vreau si eu inghetata de must, macar o cupa ;-)
    Multumesc pentru participare!

    RăspundețiȘtergere
  2. A iesit chiar foarte buna! Si nu e deloc greu de facut... Asa ca daca mai ai must, poti s-o incerci cu incredere :)

    RăspundețiȘtergere