luni, februarie 24, 2014

Tarte cu ricotta şi curd de afine / Ricotta Cream Tarts with Blueberry Curd Topping


Pentru că mi-a rămas destul curd de afine, am făcut aceste tarte cu cremă de ricotta. Uşor de pregătit, răcoritoare şi foarte gustoase.

TARTE CU RICOTTA ŞI CURD DE AFINE


Aluat:
  • 250 g făină
  • un vârf de sare
  • 30 g zahăr
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 20 ml apă
Cremă de ricotta:
  • 250 g ricotta
  • ½ linguriţă extract de vanilie
  • coaja de la jumătate de lămâie
Curd de afine

Pentru aluat, adăugăm toate ingredientele în robot şi le amestecăm până obţinem un aluat nisipos.



Îl frământăm puţin pe un blat presărat cu făină, facem o bilă, o învelim şi o dăm la frigider pentru 1-2 ore.




După 2 ore

Întindem foi de aluat pe blatul presărat cu făină, suficient de mari încât să îmbrace bine formele de tarte, păstrând chiar un surplus pe margine, pentru că aluatul se va mai lăsa în timpul coacerii.




Înţepăm aluatul cu o furculiţă, apoi dăm formele câteva minute la congelator, până încălzim cuptorul.


Coacem tartele la foc potrivit, circa 20-30 de minute.
Le scoatem apoi din cuptor şi din forme şi le lăsăm pe un grătar să se răcească.


Pentru cremă amestecăm bine ricotta cu vanilia şi coaja de lămâie.



Când tartele s-au răcit, le umplem cu crema de ricotta, iar deasupra întindem curdul de afine.



Poftă bună!





******************************************************************************************************

I had some left blueberry curd, so I made these tarts with ricotta cream. Easy to make, refreshing and tasty.

RICOTTA CREAM TARTS WITH BLUEBERRY CURD TOPPING

Pastry:
  • 250 g flour
  • a pinch of salt
  • 30 g sugar
  • 150 g butter
  • 1 egg
  • 20 ml water
Ricotta cream:
  • 250 g ricotta
  • ½ teaspoon vanilla extract
  • zest from half of lemon
Blueberry curd

For the pastry, we add all the ingredients in the food processor and mix until we obtain a sandy dough.
We knead a little the dough on a flour sprinkled worktop, make a ball, wrap it and leave it in the refrigerator for 1-2 hours.
We roll pastry sheets on the flour sprinkled worktop, large enough as to cover completely our tart trays, leaving on the margins some extra dough, because it will shrink when baking.
We make some punctures with a fork and put the trays in the freezer while we preheat the oven.
We bake the tarts to medium heat, for 20-30 minutes.
We remove them from the oven and the trays and leave them on a wire rack to cool.
For the cream, we mix the ricotta cheese with vanilla and lemon zest.
When cooled, we fill the tarts with the cream, then spread over the blueberry curd.

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu