joi, septembrie 25, 2014

Ficăţei en papillote cu pastă de măsline / Chicken Livers with Tapenade En Papillote


Dacă îmi urmăriţi blogul cât de cât, aţi observat cu siguranţă că nu mă dau în lături de la prăjiturile complicate. Cu toate acestea (sau tocmai de aceea), când vine vorba de feluri de mâncare, îmi place să rămân la lucruri simple, să improvizez şi să sper că din câteva ingrediente voi obţine ceva delicios. Aşa s-a născut şi reţeta pe care v-o prezint mai jos (aici e deja a două încercare). Nu cred că va pot descrie în cuvinte cât de aromat iese ficatul astfel şi ce textură incredibil de fină dobândeşte. Trebuie să încercaţi! 

FICĂŢEI EN PAPILLOTE CU PASTĂ DE MĂSLINE


Pentru 4 porţii:
  • circa 500 g ficăţei de pasăre 
  • 2 linguri pastă de măsline 
  • 1 lingură ulei de măsline 
  • piper

Spălam şi stoarcem bine ficăţeii. 
Tăiem o bucată mare de hârtie de copt şi o aşezăm în tava pe care o vom introduce în cuptor.
În mijlocul ei, punem ficăţeii, adăugăm pasta de măsline, uleiul de măsline şi puţin piper.



Amestecăm bine cu o lingură sau cu mâna, până ce toţi ficăţeii s-au uns cu uleiul şi pasta de măsline.


Strângem hârtia de copt sub forma unui pachet (fiecare cum se descurcă mai bine, dar puteţi încerca aşa: aduceţi împreună laturile mai lungi ale hârtiei şi le rulaţi de câteva ori, astfel încât să fie prinse bine una de alta, apoi rulaţşi în lateral, pentru a închide pacheţelul).


Încălzim cuptorul, apoi introducem tava, la foc potrivit, pentru circa 20-25 de minute.
Servim ficăţeii fierbinţi (atenţie la aburul care iese din pachet, când îl desfacem), alături de garnitura preferată (eu am pregătit pentru ei un piure “bolovănos” de cartofi şi morcovi).



NOTĂ: dacă nu puteţi să îi serviţi imediat ce sunt gata, lăsaţi tava în cuptorul cald, astfel nu se vor răci prea repede.

Poftă bună!






******************************************************************************************************

If you visit my blog at least once in a while, you surely noticed that I don't say no to complicated sweets. However (or maybe this is exactly why), when it comes to main dishes I like to keep them simple, create new things, hoping that just a few ingredients will turn into something delicious. This is how this recipe was born (this is already the second time I try it). I can't put into words just how flavored is the liver and what a smooth texture it has cooked like this. You just have to try it too!

CHICKEN LIVERS WITH TAPENADE EN PAPILLOTE


For 4 servings:
  • 500 g chicken livers 
  • 2 tablespoons tapenade 
  • 1 tablespoon olive oil 
  • pepper

Wash and dry very well the chicken livers.
Cut a large piece of parchment paper and put it in the tray you will use in the oven.
Right in the middle, put the livers, add the tapenade and the olive oil and sprinkle some pepper.
Stir all with a spoon or with your fingers, until all the livers are covered with olive oil and tapenade.
Bring together the edges of the parchment paper so that you close the livers in a package.
Preheat the oven, then introduce the tray and keep it there, at medium heat, for 20-25 minutes.
Serve the livers while hot (be careful not to burn yourself with the steam when you unpack your “papillote”), alongside your favorite side dish (I made some stony mashed potatoes and carrots).
NOTE: if you are not ready to serve them immediately, leave the tray in the hot oven and they will remain warm for a longer while.

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu