Curd de pepene roşu?
Da, se poate şi e mmmm… delicios! Ca să nu mă avânt prea mult pe tărâm
necunoscut, am pornit de la reţeta de curd
de afine. Mi-a ieşit din prima, doar că în cele din urmă n-am putut să
folosesc această primă cantitate (mi-e şi jenă să vă spun ce-am păţit, aşa că
nu vă spun). Prin urmare, m-am trezit a doua zi cu noaptea-n cap să refac
crema. De data asta am pus mai puţin zahăr, că-mi ieşise prea dulce prima oară.
PS: dacă vreţi o
culoare mai intensă, puteţi adăuga nişte colorant roşu. Eu am vrut o culoare
naturală şi l-am lăsat aşa.
- 180 ml suc de pepene roşu
- 2 ouă
- 150 g zahăr
- 57 g unt
Pentru sucul de pepene, avem nevoie de o felie mare de pepene proaspăt.
Îl curăţăm bine de toate seminţele, îl tăiem cuburi şi îl dăm la blender (sau storcător de fructe).
Amestecăm într-un castron (care se poate folosi la bain-marie) ouăle cu zahărul, apoi adăugăm sucul de pepene.
Punem castronul deasupra unei cratiţe în care fierba apa şi amestecăm uşor în compoziţie cu o lingură de lemn sau un tel până ce zahărul s-a topit complet.
Când compoziţia s-a încălzit, adăugăm untul (în 4-5 etape), amestecând bine după fiecare cub de unt până se topeşte complet.
Acum trebuie să aşteptăm să se îngroaşe – durează cam 10-15 minute. Amestecăm din când în când în cremă, iar când observăm că s-a îngroşat introducem o lingură în cremă şi dăm cu degetul pe spatele ei. Dacă rămâne o linie clară, crema este gata.
Luăm castronul de pe cratiţa cu apă, lăsăm crema să se răcorească 5-10 minute, apoi o strecurăm printr-o sită fină pentru a elimina eventualele bucăţele de ou coapte.
Turnăm curdul într-un borcan şi îl lăsăm să se răcească complet.
Turnăm curdul într-un borcan şi îl lăsăm să se răcească complet.
Îl putem păstra la frigider până la 2 săptămâni.
Merge de minune cu bavareza de pepene roşu, cu îngheţată sau alte prăjituri.
Poftă bună!******************************************************************************************************
Watermelon curd? Yes, it's possible and it's delicious! I didn't want to take too many risks, so I just adapted my blueberry curd recipe. It was a success from the begining, but, in the end I couldn't use this first batch (I am too embarrassed to tell you what happened). So, I had to wake up really early the next day to make another batch. And this time I used less sugar, because the first curd was too sweet.
PS: if you want a more intense color, you can add some red coloring. I just went with the natural tint.
WATERMELON CURD
- 180 ml watermelon juice
- 2 eggs
- 150 g sugar
- 57 g butter
For the watermelon juice, you need a large slice of fresh watermelon. Deseed the watermelon, then cut it into cubes and blend it.
Pass it through a fine sieve to eliminate any larger parts.
Whisk in a bowl (which you can use at bain-mari) the eggs and sugar, then add the watermelon juice.
Put the bowl over a saucepan with boiling water and stir in with a wooden spoon or whisk until the sugar has melted completely.
When the composition is warm, add in the butte (in 4-5 steps), whisking very well after each butter cube until melted.
Now you have to wait for the cream to thicken – it will take about 10-15 minutes. Stir occasionaly and when it's thicker, check if it coats the back of a spoon. At that moment it's done.
Remove the bowl from the saucepan, let the cream cool down for 5-10 minutes, then pass it through a fine sieve to remove any bits of cooked egg.
Pour the curd in a jar and let it cool completely.
Refrigerate up to 2 weeks.
Remove the bowl from the saucepan, let the cream cool down for 5-10 minutes, then pass it through a fine sieve to remove any bits of cooked egg.
Pour the curd in a jar and let it cool completely.
Refrigerate up to 2 weeks.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu