Probabil cea mai simplă prăjitură pe care am
pregătit-o pentru petrecerea at e., dar extraordinar de bună (pufoasă şi
aromată), este această prăjitură portugheză cu unt.
BOLO DE MANTEIGA
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- 200 g unt
- 200 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
Amestecăm făina
cu praful de copt şi o cernem.
Separăm gălbenuşurile
de albuşuri.
Separat, batem
albuşurile spumă şi le încorporăm în aluat, mai întâi o treime, apoi restul,
amestecând uşor cu o spatulă sau o lingură de lemn.
Turnăm compoziţia
într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o dăm la cuptor (preîncălzit
la foc mediu), pentru circa 30 de minute.
Când scobitoarea iese curată, putem să scoatem prăjitura din cuptor.
Când scobitoarea iese curată, putem să scoatem prăjitura din cuptor.
O putem servi
simplă, cu zahăr pudră sau cu glazura preferată.
Poftă bună!
******************************************************************************************************
Probably the simplest cake that I made for my at e. party, but sooo good (fluffy and flavored), is this Portuguese butter cake.
BOLO DE MANTEIGA
- 4 eggs
- 150 g sugar
- 200 g butter
- 200 g flour
- 1 teaspoon baking powder
We mix together the
flour and the baking powder and sift them.
We melt the butter on
the stove or in the microwave.
We separate the yolks
from the whites.
We whisk the yolks
with the sugar, then add in the melted butter.
We incorporate in the
mixture the flour.
In a separate bowl, we
whisk the whites until smooth and gently incorporate them in the batter,
firstly a third, then the rest, using a spatula or a wooden spoon.
We pour the batter in
a cake form, greased with butter and dusted with flour, and put it in the oven
(preheated to medium heat) for about 30 minutes. When the toothpick comes out
clean, we can remove the cake from the oven.
We overturn it on a
wire rack and let it cool completely.
We can serve it
simple, dusted with icing sugar or with our favorite frosting.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu