Ce faci când ai prea multe albuşuri (cum am avut eu după ce am pregătit toate prăjiturile pentru petrecerea at e.)? O prăjitură pufoasă!
Am găsit această reţetă pe blogul Laurei Sava (aici) şi am făcut-o
deja de mai multe ori, de fiecare dată cu o diferită aromă. Şi pentru că,
momentan, văd viaţa în roz, m-am gândit să v-o prezint în varianta aromată cu
sirop de trandafir, care i-a dat şi o frumoasă culoare trandafirie.
PRĂJITURĂ TRANDAFIRIE DIN ALBUŞURI
- 6 albuşuri
- 165 g zahăr
- 100 g făină
- 5 g praf de copt
- 50 g unt
- 1 lingură sirop de trandafiri
Încălzim cuptorul
la foc potrivit şi tapetăm o tavă de circa 25 cm diametru.
Topim untul şi îl
punem deoparte. Amestecăm făina cu praful de copt.
Batem albuşurile spumă, apoi adăugăm treptat zahărul.
Batem albuşurile spumă, apoi adăugăm treptat zahărul.
Adăugăm în compoziţie, alternativ, câte puţin din unt, câte puţin din făină, până le terminăm, amestecând delicat cu o spatulă.
O dăm la cuptor pentru circa 30 de minute.
Poftă bună!
******************************************************************************************************
What do you do when have many whites left (my case after I made all the cakes for my at e. party)? A nice fluffy cake!
This is a recipe that I found on Laura Sava's blog (here) and I already made it several times, each time with a different flavor. And, because at this moment I see life through rose glasses, I thought to present you the version flavored with roses syrup, which gave the cake also a nice delicate rose color.
WHITES ROSE CAKE
- 6 whites
- 165 g sugar
- 100 g flour
- 5 g baking powder
- 50 g butter
- 1 tablespoon rose syrup
We preheat the oven to mediu heat and grease and dust a 25 cm cake tray.
We melt the butter and set aside. We mix together the flour and the baking powder.
We whisk the whites and then add gradually the sugar.
We add in some butter, then some flour and so on until all is incorporated, mixing gently with a spatula.
We then add in the rose syrup, mix and pour the batter in the tray.
We put it in the oven for about 30 minutes.
We also use the toothpick test, then remove the cake from the oven and leave it for a few minutes to cool. We then put it on wire rack to cool completely.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu