De multă vreme
doream să organizez o mică petrecere pentru care să mă ocup eu de catering
(adică sweet catering :) ). Iar într-o zi mi-am zis: de ce să nu fac o
petrecere tocmai pentru asta? Şi aşa mi-a venit idea unei
petreceri de degustare. Aveam o listă (destul de lungă) de doritori, nu mai
trebuia decât să aleg bunătăţile de pregătit – asta a fost o adevărată
provocare, pentru că făcusem o ditamai lista (mai lungă chiar decât doritorii)
şi nu ştiam ce să tai de pe ea. În fine, am rezolvat şi asta, am ales data şi
am trimis invitaţiile – puţine, că locul este mic.
Ultimele zile le-am dedicat preparării
reţetelor alese, iar mâine este marea zi. Abia aştept!
Gazdă ne va fi sora mea, căreia îi mulţumesc
încă o dată.
Prăjiturile sunt gata aproape toate, aşteaptă să fie
devorate, iar eu sunt extenuată. Iar mâine dimineaţă
mai am câteva de făcut!
Am să postez reţetele zilele următoare, dar
până atunci să vă dezvălui meniul.
Era să uit, tema primei petreceri de
degustare at e. este “Ocolul Pământului (mai exact Europei) prin dulciuri”:
- Bolo de manteiga (prăjitură cu unt) – Portugalia
- Gâteau Breton (prăjitură bretonă) – Franţa
- Bavareză cu ciocolată şi apă de flori de portocal – Germania
- Battenberg cu dulceaţă de trandafiri – Anglia
- Kourabiedes cu apă de trandafiri – Grecia
Uraţi-mi succes mâine! Poate data viitoare
veţi fi şi voi printre invitaţi!
UPDATE
Petrecerea a fost un real succes! Micile defecte
de execuţie şi prezentare au fost puse mult în umbră de gustul prăjiturilor,
deci mă pot declara satisfăcută. Data viitoare va fi şi mai bine!
Mulţumesc pe această cale tuturor ajutoarelor
mele şi invitaţilor!
Vă las să admiraţi câteva poze:
Mai multe puteţi să descoperiţi aici.
******************************************************************************************************
It’s been a while now
since I thought to organize a little party and also prepare the food (actually
the sweets:) ). One day I said to myself: why shouldn’t I throw a party just
for that? So I thought to organize a sweets tasting party. I had a (quite long)
list of possible guests, so all I had to do was to choose the recipes to
prepare – this was very difficult, because I had a long list (longer even than
the one with guests) and I didn’t know what to remove from it. Well, in the
end, I managed to do that too, I picked the date and sent the invitation – just
to few people, as the place is quite small.
The last few days I
was busy with preparing the sweets and tomorrow is the big day. I’m so excited!
Our host will be my sister – thank you again for receiving us!
I made some of the
cakes on my list, they wait to be served, and I’m exhausted. Tomorrow morning I
must prepare a few more!
I will post the
recipes in a few days, but until then I want to reveal the menu.
Oh, the theme of the
first at e. sweets tasting party is “Around the World (actually Europe) with
sweets”:
- Bolo de manteiga (Butter Cake) – Portugal
- Gâteau Breton (Breton Cake) – France
- Orange Blossom Chocolate Bavarian Cream – Germany
- Rose Battenberg – England
- Kourabiedes with rose water – Greece
Wish me luck tomorrow!
Maybe next time you’ll be my guests too!
UPDATE
UPDATE
The party was a real
success! The small flaws in execution and presentation were overshadowed by the
exquisite taste, so I can declare myself satisfied. Next time will be better!
I thank on this
occasion all my helps and guests!
I leave you with some
photos (see above).
You can discover more
here.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu