Din categoria “hai să scăpăm de albuşurile din
congelator”, am făcut din nou prăjitura cu albuşuri a Laurei Sava, de data
aceasta sub formă de chec şi cu un alt ingredient cheie. De aceea îmi permit să
v-o prezint încă o dată, şi doar ca să vă arăt că nu trebuie mult pentru a vă
crea propria prăjitură: puţină imaginaţie, dar şi atenţie!
Deci, dacă prima oară am făcut o frumoasă prăjitură trandafirie, acum am pregătit un chec cu nucă de cocos:
CHEC DIN ALBUŞURI CU NUCĂ DE COCOS
******************************************************************************************************
Continuing with recipes that helps us get rid of the whites we have in the freezer, I made once more Laura Sava’s whites cake, this time in a different shape and with another key ingredient. That’s why I want to present it to you again, even only to show you that you don’t need much to create your own cake: just some imagination and also some attention!
Enjoy!
- 6 albuşuri
- 165 g zahăr
- 50 g făină de grâu
- 50 g făină de cocos (dacă nu aveţi sau nu găsiţi să cumpăraţi, puteţi folosi tot făină de grâu)
- 10 g praf de copt
- 50 g unt
- 50 g nucă de cocos + 2-3 linguri pentru decorat
- fulgi de cocos pentru decorat (opţional)
Topim untul şi îl punem deoparte.
Amestecăm şi cernem împreună făina şi praful
de copt.
Adăugăm în compoziţie, alternativ, câte puţin
din unt, câte puţin din făină, până le terminăm, amestecând delicat cu o
spatulă.
Adăugăm nuca de cocos, amestecăm uşor pentru a
o încorpora şi turnăm compoziţia într-o tavă de chec unsă cu puţin unt şi
tapetată cu făină.
Dăm checul la cuptor (trebuie să fie
preîncălzit) pentru circa 30 de minute, la foc potrivit.
După ce probăm prăjitura şi cu scobitoarea, o
scoatem din cuptor, lăsând-o câteva minute în tavă să se răcorească. O scoatem
apoi pe un grătar până se răceşte complet.
******************************************************************************************************
Continuing with recipes that helps us get rid of the whites we have in the freezer, I made once more Laura Sava’s whites cake, this time in a different shape and with another key ingredient. That’s why I want to present it to you again, even only to show you that you don’t need much to create your own cake: just some imagination and also some attention!
So, if the first time I
made a beautiful rose cake, I made now a coconut cake:
WHITES COCONUT CAKE
- 6 whites
- 165 g sugar
- 50 g wheat flour
- 50 g coconut flour
- 10 g baking powder
- 50 g butter
- 50 g grated coconut + 2-3 tablespoons to decorate the cake
- coconut flakes to decorate (optional)
We melt the butter and
set aside.
We mix and sift together the flour and the baking powder.
We whisk the whites and
then gradually add the sugar.
We add in some butter,
then some flour and so on until all is incorporated, mixing gently with a
spatula.
We then add in the grated
coconut, mix gently to incorporate and pour the batter in a cake pan,
previously greased and dusted with flour.
We put the cake in the
preheated oven for about 30 minutes and bake at medium heat.
We also use the
toothpick test, then remove the cake from the oven and leave it for a few
minutes to cool. We then put it on wire rack to cool completely.
We decorate it with grated
coconut and/or coconut flakes and serve.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu