sâmbătă, noiembrie 09, 2013

Ciocolată de casă aromată 2 / Flavored homemade chocolate 2


Încă de când am văzut tema lunii septembrie la Dulce Românie am avut în minte o ciocolată cu aromă de lavandă, inspirată fiind de nişte bomboane de ciocolată cu lavandă degustate la o ciocolaterie în Geneva – minunate!!! Nu am mai reuşit să o fac pentru provocare, dar nu puteam să renunţ la ea. Pentru că a doua ciocolată pregătită atunci mi-a ieşit mai bine (la consistenţă), am folosit aceeaşi reţetă pentru bază – am să reiau paşii aici, cred că e mai simplu aşa.

CIOCOLATĂ DE CASĂ PROVENÇALĂ


  • 350 g zahăr
  • 100 ml apă
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf
  • 50 g cacao
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 1-2 picături ulei de lavandă (eu am pus 3 şi a fost puţin cam prea aromată)
  • flori de lavandă pentru decor

Ungem o tavă cu unt/ulei şi o acoperim cu folie alimentară sau hârtie de copt.
Cernem laptele praf şi cacaoa şi le amestecăm.



Din zahăr şi apă facem un sirop. Când zahărul s-a dizolvat de tot şi compoziţia începe să fiarbă, dăm focul mic şi mai lăsăm pe foc doar 5 minute (dacă fierbem siropul mai puţin, ciocolata va fi prea moale, iar mai mult de 5 minute o vor face prea tare).




Luăm cratiţa de pe foc, adăugăm untul şi amestecăm pentru a-l topi.



Adăugăm amestecul uscat şi amestecăm bine cu un tel pentru a-l încorpora, apoi punem vanilia şi uleiul de lavandă.






Turnăm compoziţia în tavă, o nivelăm, presărăm deasupra florile de lavandă şi le presăm puţin, şi o lăsăm să se răcească. O dăm apoi la frigider până se întăreşte.




O scoatem din tavă şi o porţionăm după plac.




Poftă bună!


Şi o mică surpriză (pentru nişte prieteni dragi)... ciocolata de casă într-un ambalaj special:






******************************************************************************************************

From the first moment I saw the theme for Sweet Romania in September,  I had in mind a chocolate with lavender flavor, being inspired by some chocolates with lavender that I tasted when in Geneva – absolutely wonderful!!! I wasn't able to prepare this for the challenge, but I just couldn't gave it up. Because the second chocolate prepared back then was much better (as for the consistency), I used the same recipe as my base – I will repeat the instructions here, I think it’s much easier this way.

HOMEMADE CHOCOLATE À LA PROVENCE

  • 350 g sugar
  • 100 ml water
  • 100 g butter
  • 250 g powdered milk
  • 50 g cocoa
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 1-2 drops lavender oil (I put 3 and it was a little too flavored)
  • lavender flowers to sprinkle over

We grease a tray with butter/oil and cover it with clear wrap or parchment paper.
We sift the powdered milk and the cocoa and mix them together.
We use the sugar and water to make a syrup. When the sugar dissolved completely and the composition starts to boil, we change to low heat and leave it another 5 minutes (if the syrup rests less, the chocolate will be too soft, if it boils more than 5 minutes, it will be too tough).
We remove the saucepan, add in the butter and mix until melted.
We add the dry mixture and mix well with a manual whisk until blended, then add the vanilla extract and the lavender oil.
We pour the composition in the tray, level it, sprinkle over the lavender flowers and press them a little, and let it cool. We then put it in the fridge until hardened.
We remove it from the tray and cut it into pieces as we like.

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu