Încă de când am văzut tema lunii septembrie la Dulce Românie am avut în minte o ciocolată cu aromă de lavandă, inspirată fiind de nişte bomboane de ciocolată cu lavandă degustate la o ciocolaterie în Geneva – minunate!!! Nu am mai reuşit să o fac pentru provocare, dar nu puteam să renunţ la ea. Pentru că a doua ciocolată pregătită atunci mi-a ieşit mai bine (la consistenţă), am folosit aceeaşi reţetă pentru bază – am să reiau paşii aici, cred că e mai simplu aşa.
- 350 g zahăr
- 100 ml apă
- 100 g unt
- 250 g lapte praf
- 50 g cacao
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 1-2 picături ulei de lavandă (eu am pus 3 şi a fost puţin cam prea aromată)
- flori de lavandă pentru decor
Ungem o tavă cu unt/ulei şi o acoperim cu folie alimentară sau hârtie de copt.
Cernem laptele praf şi cacaoa şi le amestecăm.
Din zahăr şi apă facem un sirop. Când zahărul s-a dizolvat de tot şi compoziţia începe să fiarbă, dăm focul mic şi mai lăsăm pe foc doar 5 minute (dacă fierbem siropul mai puţin, ciocolata va fi prea moale, iar mai mult de 5 minute o vor face prea tare).
Adăugăm amestecul
uscat şi amestecăm bine cu un tel pentru a-l încorpora, apoi punem vanilia şi
uleiul de lavandă.
Turnăm compoziţia
în tavă, o nivelăm, presărăm deasupra florile de lavandă şi le presăm puţin, şi
o lăsăm să se răcească. O dăm apoi la frigider până se întăreşte.
O scoatem din tavă şi o porţionăm după plac.
Poftă bună!
Şi o mică surpriză (pentru nişte prieteni dragi)... ciocolata de casă într-un ambalaj special:
******************************************************************************************************
Şi o mică surpriză (pentru nişte prieteni dragi)... ciocolata de casă într-un ambalaj special:
******************************************************************************************************
From the first moment
I saw the theme for Sweet Romania in September, I had in mind a chocolate with
lavender flavor, being inspired by some chocolates with lavender that I tasted
when in Geneva – absolutely wonderful!!! I wasn't able to prepare this for the challenge, but I just couldn't gave it up. Because the second chocolate prepared back then was much better
(as for the consistency), I used the same recipe as my base – I will repeat the
instructions here, I think it’s much easier this way.
HOMEMADE CHOCOLATE À
LA PROVENCE
- 350 g sugar
- 100 ml water
- 100 g butter
- 250 g powdered milk
- 50 g cocoa
- 1 teaspoon vanilla extract
- 1-2 drops lavender oil (I put 3 and it was a little too flavored)
- lavender flowers to sprinkle over
We grease a tray with butter/oil and cover it with clear wrap or parchment paper.
We sift the powdered milk and the cocoa and mix them together.
We use the sugar and water to make a syrup. When the sugar dissolved completely and the composition starts to boil, we change to low heat and leave it another 5 minutes (if the syrup rests less, the chocolate will be too soft, if it boils more than 5 minutes, it will be too tough).
We remove the saucepan, add in the butter and mix until melted.
We add the dry mixture and mix well with a manual whisk until blended, then add the vanilla extract and the lavender oil.
We pour the composition in the tray, level it, sprinkle over the lavender flowers and press them a little, and let it cool. We then put it in the fridge until hardened.
We remove it from the tray and cut it into pieces as we like.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu