duminică, noiembrie 24, 2013

Pandişpan cu mac / Poppy Sponge Cake


O zi plină (sâmbăta trecută), care însă nu trebuie să treacă fără a face dulce... asta se traduce într-o prăjitură uşor de făcut, aromată şi pufoasă, precum acest pandişpan cu mac al Laurei Sava (potrivit şi pentru cei care ţin post).

PANDIŞPAN CU MAC

  
  • 200 g margarină, la temperatura camerei
  • 100 g zahăr
  • 350 g făină
  • 100 g nuci
  • 2 linguri mac
  • 2 linguri miere
  • 250 ml apă minerală
  • 1 portocală / lămâie
  • 10 g praf de copt
Pentru pudrat:
  • 2-3 linguri zahăr pudră

Prăjim nucile într-o tigaie sau tavă, la cuptor, având grijă să nu se ardă. Le lăsăm să se răcească şi apoi le mărunţim în robotul de bucătărie / maşina de tocat sau cu un cuţit.





Amestecăm şi cernem făina şi praful de copt.


Mixăm margarina cu zahărul până obţinem o spumă.



Adăugăm mierea, macul, apa minerală, coaja şi sucul de portocală / lămâie.





Încoroporăm amestecul de făină, apoi nuca măcinată.




Turnăm compoziţia într-o formă unsă şi tapetată (eu am folosit o formă lungă, dar puteţi coace prăjitura şi într-o formă rotundă).


Coacem pandişpanul în cuptorul încins, la foc potrivit, pentru circa 45-50 de minute.
După ce trece şi proba scobitorii, scoatem forma din cuptor şi lăsăm prăjitura să se răcorească, apoi o scoatem din formă pe un grătar până se răceşte complet.



Transferăm pandişpanul pe un platou şi îl pudrăm cu zahăr pudră. Tăiem felii şi o servim.




Poftă bună!



******************************************************************************************************

A full day (last saturday), which musn't pass without making something sweet... this means an easy to make cake, flavored and fluffy, like this poppy sponge cake by Laura Sava (which can be prepared also by those who are fasting for Christmas).

POPPY SPONGE CAKE

  • 200 g margarine, at room temperature
  • 100 g sugar
  • 350 g flour
  • 100 g walnuts
  • 2 tablespoons poppy
  • 2 tablespoons honey
  • 250 ml sparkling water
  • 1 orange / lemon
  • 10 g baking powder
To powder:
  • a few tablespoons icing sugar

We roast the walnuts in a tray or pan in the oven, being careful not to burn them. We let them cool and then ground them in the food processor / with a knife.
We mix and stif the flour and baking powder.
We whisk the margarine with the sugar until fluffy.
We add the honey, poppy, sparkling water, zest and juice from our orange or lemon.
We incorporate the flour mixture, then the ground walnuts.
We pour the batter in a greased and powdered cake pan (I used a long one, but you can bake the cake in a round form).
We bake the sponge cake in the preheated oven, to medium heat, for about 45-50 minutes.
When the toothpick comes out clean from our cake, we remove the cake pan from the oven and let the cake cool, then remove it from the cake pan on a wire rack until completely cooled.
We put the sponge cake on a plate and powder it with icing sugar. We cut it in slices and serve.

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu