marți, martie 10, 2015

Pierniczki Bark


Acesta este desertul perfect dacă vă place ciocolata, vreţi sau aveţi nevoie de un desert rapid şi aveţi în casă "resturi" dulci. Pentru un bark, tot ce trebuie să faceţi este să vă puneţi imaginaţia la contribuţie. Puteţi folosi diverse combinaţii de fructe uscate, nuci, bomboane, biscuiţi dulci sau săraţi, fulgi, arome şi sortimente de ciocolată. Este gata cât ai clipi din ochi şi arată minunat a desert făcut în casă. Perfect şi pentru a fi oferit!
Eu am făcut un bark cu pierniczki, minunata turtă dulce poloneză, şi cu nuci caramelizate. Un bark care te introduce în atmosfera de Crăciun (chiar şi în martie)!

PIERNICZKI BARK


  • 200 g ciocolată neagră
  • o mână de pierniczki făcute bucăţi mici
  • o mână de nuci caramelizate (cu condimente pentru pierniczki), bucăţi mici 
  • pierniczki în formă de steluţe (opţional - adică dacă mai aveţi)

Punem hârtie de copt pe fundul unei tăvi mari.
Rupem ciocolata bucăţi mici sau o radem.


O topim deasupra unei crăticioare cu apă, pe foc mic, amestecând până s-a topit uniform.




Turnăm ciocolata pe hârtia de copt şi o întindem în strat uniform, mai gros sau mai subţire după preferinţe (ca să fie mai uşor să o întindem, putem lipi hârtia de tavă cu puţină ciocolată).




Presărăm imediat bucăţile de turtă dulce şi nucile caramelizate, apoi aranjăm steluţele de turtă dulce.





Lăsăm tava la temperatura camerei, 1-2 ore (sau puţin mai mult dacă stratul de ciocolată nu este prea subţire).
Când ciocolata s-a întărit, rupem bark-ul bucăţi.



Îl putem depozita (dacă mai rămâne, bineînţeles) într-o cutie metalică, închisă ermetic.
Poftă bună!










*********************************************************************************************

This is the perfect dessert if you like chocolate, are in want or need of a quick dessert and you have sweet "leftovers". With a bark all you need is to put your imagination at work. You can use various combinations of dried fruits, nuts, candies, biscuits or salty crackers, flakes, flavors and types of chocolate. It's ready in no time and it looks deliciously homemade. Perfect also for giving away!
I made a pierniczki bark, with the delicious Polish gingerbread and caramelized walnuts. A very Christmassy bark (even in March)!

PIERNICZKI BARK

  • 200 g dark chocolate
  • a handful of pierniczki broken into small chunks
  • a handful of caramelized nuts (with pierniczki spices), in small chunks 
  • little stars pierniczki (optional - if you have any)

Line a large tray with parchment paper.
Cut the chocolate into small pieces or grate it.
Melt the chocolate over a saucepan with barely simmering water, over low heat, stirring until uniformly melted.
Pour the chocolate over the parchment paper and spread it evenly, in a thicker or thinner layer, as you prefer (you might want to use some chocolate to "glue" the parchment paper on the tray, it will be much easier to spread the chocolate).
Immediately sprinkle over the chocolate you gingerbread and caramelized nuts chunks, then place the gingerbread stars.
Leave the tray at room temperature, for 1-2 hours (or a little more if the chocolate layer is not too thin).
When the chocolate has hardened, brake the bark into pieces.
You can keep the bark (if there's the case) in an airtight metallic container.

Enjoy!

Un comentariu:

  1. Play Roulette Games in 2021 - DrMCD
    Roulette 광주광역 출장마사지 is the game 보령 출장마사지 that brings you the 양주 출장샵 feeling of a real casino table game with its rich 울산광역 출장마사지 history and interesting gameplay. The Roulette Wheel 영주 출장안마

    RăspundețiȘtergere