vineri, decembrie 26, 2014

Nuci caramelizate cu scorțişoară / Caramelized Walnuts with a dust of Cinnamon


Dovleac, nuci şi scorţişoară – un trio perfect, după mine. Va veţi întreba ce au a face nucile caramelizate cu dovleacul... Nimic direct, dar le-am folosit pentru a decora un frumos şi delicios tort. Mi-a venit această idee de când m-am gândit la tort, dar nu am ştiu exact cum să le fac până nu am mâncat nişte migdale caramelizate absolut delicioase în scurta mea vacanţă în Frankfurt. Am căutat o reţetă, am gasit-o şi doar am înlocuit migdalele cu nuci, adăugând şi un praf de scorţişoară la caramel. Mmmm, minunat!

NUCI CARAMELIZATE CU SCORŢIŞOARĂ



  • 50 g nuci
  • 50 g zahăr
  • ¼ linguriţă scorţişoară
  • 60 ml apă

Punem nucile într-o tigaie, adăugăm zahărul, scorţişoara şi apa.





Punem tigaia la foc mediu şi amestecăm cu o lingură de lemn pentru a topi zahărul. Continuăm să amestecăm cam 5 minutes, până ce apa se evaporă complet.




Luăm tigaia de pe foc şi amestecăm în continuare până ce zahărul s-a cristalizat şi s-a lipit de nuci.



Punem tigaia înapoi pe foc, amestecând continuu până ce caramelul s-a topit.



Luăm din nou tigaia de pe foc şi mai amestecăm câteva minute. Când nucile nu se mai lipesc unele de altele, ne oprim din amestecat şi le transferăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, lăsându-le să se răcească.



Le păstrăm într-un borcan închis bine.

Poftă bună!





*********************************************************************************************

Pumpkin, walnuts and cinnamon are, for me, a perfect trio. You may wonder what caramelized walnuts have to do with pumpkin... Nothing directly, but I used them to decorate a beautiful and delicious cake. I had this idea when I thought about the cake, but I didn't know exactly how to make them until I tasted some wonderful caramelized almonds during my holiday in Frankfurt. I looked for a recipe, found it and just substituted almonds with walnuts, adding a dust of cinnamon to the caramel. Mmmm, wonderful!

CARAMELIZED WALNUTS WITH A DUST OF CINNAMON

  • 50 g walnuts
  • 50 g sugar
  • ¼ teaspoon cinnamon
  • 60 ml water

Put the walnuts in a frying pan, add the sugar, cinnamon and water.
Put the pan over medium heat and stir with a wooden spoon to melt the sugar. Continue stirring for about 5 minutes, until the water is completely evaporated.
Now remove the pan from the heat and keep on stirring until the sugar crystallizes and sticks to the walnuts.
Put the pan back over medium heat, stirring continuously until the caramel melts.
Remove again from heat and stir again for a few minutes. When the walnuts don't stick anymore, stop stirring and put them on a tray lined with parchment paper. Let them cool completely.
Keep them in a sealed jar.

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu