Am amintit
aici de mai multe ori de Nana Farm. Este locul unde fac echitaţie de ceva timp.
Caii şi echitaţia sunt o pasiune a mea mai veche, dar pe care doar de curând am
pus-o în practică. De curând însemnând mai puţin de un an. Asftel, azi am
sărbătorit 50 de ore pe cal (la Nana Farm, căci mai am vreo 5-6 cu altă ocazie)
şi am vrut să “imortalizez” momentul cu ceva dulce... în număr de 50. Cum am
venit din vacanţa de la Praga cu noi instrumente, am vrut să încerc una din
noile forme şi am pregătit 50 de trandafiraşi pufoşi (mi-au
ieşit mai mulţi de fapt), glazuraţi cu diferite
arome.
Pentru aluat
am folosit reţeta de prăjitură cu unt, iar glazura am făcut-o din zahăr pudră
cu cafea / apă de flori de portocal / apă de trandafiri.
Nu am să
reiau aici toată reţeta de aluat, ci am să vă arăt doar paşii noi.
Trandafirii (75 de bucăţi):
- aluat de
prăjitură cu unt (cantitate
dublă)
- 50 g zahăr pudră
- 1-2 linguriţe lichid (cafea / apă de flori de portocal / apă de trandafiri – eu am pus şi un strop de sirop de trandafiri pentru culoare) – puteţi folosi şi lichior de nuci, cireşe etc.
Odată compoziţia
gata, o turnăm cu o lingură în forme, cât să umple cam 2/3 – aluatul conţine
destul de mult unt, aşa că nu e nevoie să ungem formele (eu le-am uns doar la
început cu puţin unt topit, fiind prima dată când le foloseam).
Punem forma în
cuptorul încins şi coacem trandafirii cam 15-20 de minute, la foc potrivit –
vor creşte destul de mult şi vor căpăta o crustă aurie, iar scobitoarea va ieşi
curată.
Scoatem forma, lăsăm trandafirii să se răcorească 5-10 minute, apoi îi scoatem răsturnând pur şi simplu forma pe un grătar. Îi lăsăm să se răcească bine.
Scoatem forma, lăsăm trandafirii să se răcorească 5-10 minute, apoi îi scoatem răsturnând pur şi simplu forma pe un grătar. Îi lăsăm să se răcească bine.
Între timp coacem
alţi trandafiri până terminăm aluatul.
Când s-au răcit, tăiem cu un cuţit partea bombată astfel încât să obţinem o bază dreaptă.
Când s-au răcit, tăiem cu un cuţit partea bombată astfel încât să obţinem o bază dreaptă.
Acum ne ocupăm de
glazură. Eu am făcut în cantităţi mai mici şi am schimbat lichidul pentru a
obţine diferite arome.
Peste zahărul
pudră turnăm câte puţin lichid şi
amestecăm bine, până obţinem consistenţa dorită – nu ar trebui
să fie nici prea tare pentru că astfel nu se va mai cunoaşte modelul de
trandafir, nici prea lichidă pentru că va curge prea mult şi va rămâne un strat
foarte subţire pe prăjituri.
Cu ajutorul unei
linguriţe glazurăm fiecare trandafir. Îi lăsăm apoi pe un grătar până ce
glazura se întăreşte bine.
Îi transferăm pe
un platou şi îi servim cu poftă!
I wrote here many times about Nana Farm. It's the place where I go for my riding lessons. Horses and riding are an older passion of mine, which I put into practice only recently. Recently meaning less than a year. So, today I celebrated my 50th lesson (only at Nana Farm, because I have other 5-6 hours from another adventure) and so I wanted to record this moment with something sweet... 50 sweets things more precisely. And so I came back from Prague with new instruments, I wanted to try one of my new silicone forms and I made 50 soft roses (actually I baked more than 50), with various icings.
For the batter I used the my butter cake recipe, and the glaze was from icing sugar and coffee / orange blossom water / rose water.
I won't present again the recipe for the batter, just show you the new steps.
For the batter I used the my butter cake recipe, and the glaze was from icing sugar and coffee / orange blossom water / rose water.
I won't present again the recipe for the batter, just show you the new steps.
GLAZED ROSES
Roses (75):
- butter cake batter (double quantity)
- 50 g icing sugar
- 1-2 teaspoons liquid (coffee / orange blossom water / rose water – I put some rose syrup too for the color) – you can use also walnuts liquor, cherry etc.
Once the batter is ready, we put it with a spoon in the forms just to fill about 2/3 – the batter contains enough butter, so we don't have to grease the forms (I just greased them once with some melted butter because it was the first time I used them).
We put the form in the preheated oven and bake our rose for 15-20 minutes, to medium heat – they will rise and get golden-brown and the toothpick will come out clean
We remove the form from the oven and leave the roses to cool for 5-10 minutes, then put them on a wire rack, overturning the form. We then leave them to cool completely.
Meanwhile we bake other roses until we have no more batter.
When the roses are cooled down we cut the bottom with a knife to level them.
Now we make the icing. I made it in small quantities and change the liquid to obtain various flavors.
We pour a few drops of liquid in the icing sugar and mix, until we obtain the consistency we want – it shouldn't be too hard because it will cover the rose pattern and neither too liquid because it will leave a very thin layer on top of the roses.
We glaze each rose with the help of a teaspoon. We leave the roses on a wire rack until the icing consolidates.
We put them on a plate and enjoy them!
We put the form in the preheated oven and bake our rose for 15-20 minutes, to medium heat – they will rise and get golden-brown and the toothpick will come out clean
We remove the form from the oven and leave the roses to cool for 5-10 minutes, then put them on a wire rack, overturning the form. We then leave them to cool completely.
Meanwhile we bake other roses until we have no more batter.
When the roses are cooled down we cut the bottom with a knife to level them.
Now we make the icing. I made it in small quantities and change the liquid to obtain various flavors.
We pour a few drops of liquid in the icing sugar and mix, until we obtain the consistency we want – it shouldn't be too hard because it will cover the rose pattern and neither too liquid because it will leave a very thin layer on top of the roses.
We glaze each rose with the help of a teaspoon. We leave the roses on a wire rack until the icing consolidates.
We put them on a plate and enjoy them!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu