La Mulţi Ani!!!
Vă doresc pentru
noul an să fiţi mai veseli, mai sănătoşi, mai plini de succes decât în 2013 ...
şi să mă vizitaţi mai des!
În locul
clasicului tort de Anul Nou, m-am gândit să întâmpin 2014 cu nişte cupcakes
drăguţe. Ideea mi-a venit acum câteva zile, când am văzut ceva asemănător pe
site-ul New York Times (dacă îmi aduc bine aminte). Am dezvoltat idea şi iată
ce mi-a ieşit!
Pentru cupcakes
am folosit acelaşi aluat de prăjitură
cu unt, de care m-am îndrăgostit pur şi simplu... asta pentru că este
foarte uşor de pregătit, foarte gustos şi, fiind vorba de o reţetă simplă, mă
pot juca în voie cu aromele şi culorile. Aşa că am adăugat coji de citrice
confiate pentru o parte din cupcakes şi cacao şi bobiţe de ciocolată pentru
celelalte. Glazura am făcut-o din zahăr pudră, cu suc de portocale şi vin de
Madeira, iar pentru scris am folosit pudră de sfeclă pentru culoare.
CUPCAKES CU COJI
DE CITRICE CONFIATE
Cupcakes (16
medii):
- aluat de prăjitură cu unt
- 50 g coji de citrice confiate
Peste aluatul de
bază adăugăm cojile de citrice confiate şi le încorporăm uşor cu ajutorul unei
spatule.
CUPCAKES CU CIOCOLATĂ
Cupcakes (16
medii):
- aluat de prăjitură cu unt
- 2 linguri cacao
- 2 linguri bobiţe de ciocolată
După ce am
încorporat făina în aluat, adăugăm cacaoa şi amestecăm bine.
Apoi încorporăm
cu ajutorul unei spatule albuşurile bătute bine (mai întâi o treime, apoi
restul) şi la final adăugăm bobiţele de ciocolată.
Umplem formele de
brioşe cu aluatul obţinut şi le coacem la foc potrivit, circa 15-20 de minute –
le verificăm şi cu o scobitoare.
Scoatem tava din
cuptor, mai lăsăm cupcakes-urile câteva minute ca să se răcorească, apoi le scoatem
pe un grătar până se răcesc complet.
Glazură 1 (pentru circa 12 bucăţi):
- 150 g zahăr pudră
- 1-2 linguri suc de portocale
Glazură 2 (pentru circa 12 bucăţi):
- 150 g zahăr pudră
- 1-2 linguri vin de Madeira (sau altfel, bun să fie)
Pentru glazură,
turnăm peste zahăr lichidul puţin câte puţin până obţinem o compoziţie omogenă,
destul de groasă.
Glazurăm cupcakes-urile cu ajutorul unei linguri: pe cele cu fructe confiate cu glazura de portocale,
iar pe cele cu ciocolată cu glazura de vin.
Lăsăm cupcakes-urile
deoparte până se întăreşte bine glazura.
Glazura pentru
scris:
- 50 g zahăr pudră
- ½ linguriţă pudră de sfeclă (sau alt colorant)
- 1-2 linguriţe apă
Amestecăm zahărul
pudră cu pudra de sfeclă şi adăugăm apă puţin câte puţin până obţinem cam
aceeaşi consistenţă ca la glazurile precedente.
Eu am folosit un
stilou de decorat, dar dacă nu aveţi puteţi folosi chiar şi o pungă tăiată
foarte puţin la un colţ
– vă sfătuiesc să încercaţi pe o altă suprafaţă sau pe un cupcake rămas neglazurat dacă scrisul iese cum trebuie.
Decorăm cupcakes-urile glazurate după plac. Eu am scris “La Mulţi Ani!”, 2 0 1 3 / 4 şi am făcut un ceas.
Lăsăm să se
întărească glazura şi le putem servi.
Simplu, dar de
mare efect! Cu siguranţă vă veţi impresiona oaspeţii!
Poftă bună!
******************************************************************************************************
Happy New Year!!!
I wish you for the new year to be more joyful, healtier and more successful then in 2013 ... and to visit me more often!
Instead of the classic New Year's cake, I thought to say hello to 2014 with some nice cupcakes. I came up with this idea a few days ago, when I saw something similar on New York Times website (if I recall well). I developped the idea and this is what I got!
For the cupcakes I used the same butter cake batter, which I absolutely love ... because it's very easy to make, very tasty and, as it is a very simple recipe, I can play with the flavors and colors. So I added candied citrus peel for one part of the cupcakes and cocoa and chocolate drops for the others. I made the icing with icing sugar and orange juice and Madeira wine, while in the one that I used to write on the cupcakes I added beet powder for the color.
CANDIED CITRUS PEEL CUPCAKES
Cupcakes (16 medium):
- butter cake batter
- 50 g candied citrus peel
We add in the batter the candied citrus peel and incorporate them gently with a spatula.
CHOCOLATE CUPCAKES
Cupcakes (16 medii):
- butter cake batter
- 2 tablespoons cocoa
- 2 tablespoons chocolate drops
After incorporating the flour in the batter, we add in the cocoa and combine.
We then gently incorporate the whisked whites (firstly one third, then the rest) and in the end we add in the chocolate drops.
We fill the muffin forms with the batter and bake the cupcakes to medium heat, for about 15-20 minutes – we also check them with a toothpick.
We remove the tray from the oven, allow the cupcakes to cool for a few minutes, then remove them on a wire rack until completely cold.
Icing1 (for about 12 cupcakes):
- 150 g icing sugar
- 1-2 tablespoons orange juice
Icing 2 (for about 12 cupcakes):
- 150 g icing sugar
- 1-2 tabelspoons Madeira wine (or a different wine, as long as it's good quality)
For the icing, we pour the liquid drop by drop in the icing sugar until we obtain a rather thick, smooth mixture.
We glaze the cupcakes using a spoon: those with candied fruits with the orange icing and those with chocolate with the wine icing.
We put the cupcakes aside until the icing consolidates.
Icing for writing:
- 50 g icing sugar
- ½ teaspoon beet powder (or another pigment)
- 1-2 teaspoons water
We combine the icing sugar with the beet powder and add in the water, drop by drop, until we obtain the same consistency as for the other icings.
I used a pen for decorating cakes, but if you do not have one, you can easily use a bag cut very little in one corner – be careful to try first on another surface or on an unglazed cupcake if the writing comes out ok.
We decorate the cupcakes as we please. I wrote “La Mulţi Ani!” (Happy New Year), 2 0 1 3 / 4 and made a clock.
We allow the icing to consolidate and we can serve the cupcakes.
Easy, but of great effect! You will definitely impress your guests!
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu