Aveam de gând să fac o ciocolată de casă cu
aromă de Crăciun, dar m-am răzgândit după ce mi-am făcut cadou (da, singurică…
dacă alţii nu se încumetă / îndură) o formă de silicon pentru tablete de ciocolată cu
desene de Crăciun. Era musai să o încerc, aşa că am pus la topit nişte
ciocolată neagră, am adăugat nişte condimente pentru turtă dulce, am turnat-o
în forme şi am aşteptat (cuminte) să se întărească. Mai simplu de atât nu se
poate!
Puteţi să folosiţi această idee, de a aroma
după plac ciocolata, chiar dacă nu aveţi forme speciale pentru tablete sau
bomboane de ciocolată. Puteţi turna ciocolata topită în diferite forme de
prăjituri (rotunde, inimă, pătrate etc.) şi să faceţi o surpriză (rapidă) celor
dragi… aşa cum am făcut eu.
PS: Scorţişoara este peste tot în bucătăria
mea … adică în dulciurile pe care le pregătesc zilele astea. Iată deci încă o
reţetă potrivită pentru Provocarea Dulce Românie, găzduită în
decembrie de Kadia (In
jurul Kadiei), care a ales drept ingredient de bază scorţişoara.
TABLETE DE CIOCOLATĂ CU AROMĂ DE CRĂCIUN
Pentru 16 tablete (atât are forma):
- 200 g ciocolată neagră
- un vârf de sare
- 2 linguriţe scorţişoară
- ¼ linguriţă nucşoară măcinată
- ¼ linguriţă pudră de ghimbir
- ¼ linguriţă cuişoare măcinate
- ¼ linguriţă cardamom măcinat
Topim la bain-marie 150 g ciocolată, peste care am presărat puţină sare (îi va intensifica aroma).
Când ciocolata s-a topit o luăm de pe baia de
aburi, adăugăm ciocolata mărunţită şi condimentele şi amestecăm bine până se
topeşte toată ciocolata şi obţinem un amestec omogen.
Turnăm ciocolata în forme şi lăsăm să se întărească (nu
este neapărată nevoie să le punem la frigider).
Odată întărită ciocolata, dezlipim hârtia de copt, scoatem tabletele din formă şi le curăţăm de marginile în exces.
Le ambalăm apoi în folie de aluminiu sau le punem într-o caserolă (separate cu hârtie de copt) şi le păstrăm într-un loc uscat şi răcoros.
Poftă bună!
Cu hârtie de copt |
Fără hârtie de copt |
Le ambalăm apoi în folie de aluminiu sau le punem într-o caserolă (separate cu hârtie de copt) şi le păstrăm într-un loc uscat şi răcoros.
Poftă bună!
I was planning to make homemade chocolate with Christmas flavor, but I changed my mind once I bought myself a nice gift (yes, myself... if others don't): a silicone mold for chocolates with Christmas prints. I just had to try it, so I melted some dark chocolate, added some gingerbread spices, pour it in the mold and waited (wisely) to harden. As simple as that!
You can use this idea, to flavor chocolate as you like, even if you don't have special molds. You can just pour the melted chocolate in various cake pans (round, heart shape, square etc.) and surprise (quickly) the ones you love... as I did.
PS: Cinnamon is everywhere in my kitchen ... I mean in the sweets I am making these days. So here it is another recipe for Sweet Romania, hosted in December by Kadia (In jurul Kadiei), who chose as an essential ingredient cinnamon.
PS: Cinnamon is everywhere in my kitchen ... I mean in the sweets I am making these days. So here it is another recipe for Sweet Romania, hosted in December by Kadia (In jurul Kadiei), who chose as an essential ingredient cinnamon.
CHRISTMAS CHOCOLATES
For 16 chocolates (meaning one mold):
- 200 g dark chocolate
- a pinch of salt
- 2 teaspoons cinnamon
- ¼ teaspoon ground nutmeg
- ¼ teaspoon ground ginger
- ¼ teaspoon ground cloves
- ¼ teaspoon ground cardamom
We melt in bain-marie 150 g chocolate with a pinch of salt (this will increase its flavor).
We cut the remaining 50 g chocolate in small flakes.
When the chocolate has melted, we remove the
bowl from the heat, add in the chocolate flakes and the spices and mix gently
until all the chocolate is melted and we have a smooth mixture.
We pour the chocolate in our mold and leave it
to harden (it's not necessary to put it in the fridge).
UPDATE: At my second attempt I thought to
cover the mold with parchment paper and press a little so that the back of my
chocolates will be leveled and not wavy as after the first try. We must learn
from our mistakes, right?
Once hardened, we detach the parchment paper,
remove the chocolates form the mold and clean the excess edges.
We wrap the chocolates in aluminium foil or
put them in a casserole (separated with parchment paper) and keep them in a dry
and cold place.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu