luni, februarie 24, 2014

Desert rece cu morcovi / Carrot Cold Dessert


Totul a pornit de la un ganache nereuşit (inspirat de aici), care trebuie să aibă rol de glazură pentru un tort. Mi-a ieşit prea lichid pentru a-l folosi, aşa că l-am lăsat la frigider, sperând să-i găsesc o altă folosinţă. Nu am stat mult pe gânduri şi l-am turnat în nişte forme mici de silicon şi l-am dat la congelator… tot aveam poftă de îngheţată…

DESERT RECE CU MORCOVI


  • 200 ml smântână dulce
  • 100 g morcov ras fin
  • 100 g ciocolată albă

Tocăm ciocolata cât mai mărunt şi o amestecăm cu morcovul ras cât mai fin.



Încălzim smântâna, iar când începe să fiarbă o turnăm peste ciocolata amestecată cu morcovul.


Lăsăm 2 minute, apoi amestecăm uşor până se topeşte bine ciocolata şi obţinem o consistenţă cremoasă.



Dăm deoparte ca să se răcească.


Turnăm compoziţia în forme de silicon, pe care le punem în congelator pentru 2-3 ore.


Scoatem formele, le lăsăm 1-2 minute şi desprindem uşor desertul. 


Îl răsturnăm pe o farfurie, îl decorăm după plac şi îl servim.
Poftă bună!





******************************************************************************************************

Everything started from a failed ganache (inspired from here), which should have been the topping of a cake. It was too liquid to use it, so I left it in the refrigerator, hoping to find another way to use it. I didn't think over this too much and poured it in small silicone molds, which I left in the freezer... I was craving for ice-cream anyway...

CARROT COLD DESSERT

  • 200 ml whipping cream
  • 100 g finely grated carrot
  • 100 g white chocolate

We finely chop the chocolate and mix it with the grated carrot.
We heat the cream and when it starts boiling pour it over the chocolate-carrot mix.
We leave it 2 minutes, then stir gently until the chocolate has melted and we obtain a creamy composition.
We leave it to cool.
We pour the mixture in silicone molds and put them in the freezer for 2-3 hours.
We remove the molds from the freezer, leave them 1-2 minutes and carefully detach the dessert. We transfer it on a plate, decorate as we want and serve.

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu