Totul a pornit de la un ganache nereuşit
(inspirat de aici),
care trebuie să aibă rol de glazură pentru un tort. Mi-a ieşit prea lichid
pentru a-l folosi, aşa că l-am lăsat la frigider, sperând să-i găsesc o altă
folosinţă. Nu am stat mult pe gânduri şi l-am turnat în nişte forme mici de silicon
şi l-am dat la congelator… tot aveam poftă de îngheţată…
DESERT RECE CU MORCOVI
- 200 ml smântână dulce
- 100 g morcov ras fin
- 100 g ciocolată albă
Lăsăm 2 minute, apoi amestecăm uşor până se
topeşte bine ciocolata şi obţinem o consistenţă cremoasă.
Scoatem formele, le lăsăm 1-2 minute şi desprindem
uşor desertul.
Îl răsturnăm pe o farfurie, îl decorăm după plac şi îl servim.
Poftă bună!Îl răsturnăm pe o farfurie, îl decorăm după plac şi îl servim.
Everything started from a failed ganache (inspired from here), which should have been the topping of a cake. It was too liquid to use it, so I left it in the refrigerator, hoping to find another way to use it. I didn't think over this too much and poured it in small silicone molds, which I left in the freezer... I was craving for ice-cream anyway...
CARROT COLD DESSERT
- 200 ml whipping cream
- 100 g finely grated carrot
- 100 g white chocolate
We finely chop the chocolate and mix it with the grated carrot.
We heat the cream and when it starts boiling pour it over the chocolate-carrot mix.
We leave it 2 minutes, then stir gently until the chocolate has melted and we obtain a creamy composition.
We leave it to cool.
We pour the mixture in silicone molds and put them in the freezer for 2-3 hours.
We remove the molds from the freezer, leave them 1-2 minutes and carefully detach the dessert. We transfer it on a plate, decorate as we want and serve.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu