Pentru fanii
After Eight, aceste fursecuri vor fi o adevărată desfătare. Deşi în reţeta originală
se foloseau bobiţe de ciocolată mentolate, eu am folosit bobiţe de ciocolată
neagră (muult mai multe) şi am adăugat în compoziţie câteva picături de ulei de
mentă. Se fac foarte uşor şi sunt foarte foarte bune şi răcoritoare.
FURSECURI
CU CIOCOLATĂ ŞI MENTĂ
(circa 50
de fursecuri)
- 325 g făină
- 1 ½ linguriţă praf de copt
- ½ linguriţă sare
- 200 g zahăr
- 180 ml ulei
- 2 ouă
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 2-3 picături ulei de mentă
- 100 g bobiţe ciocolată
- 100-150 g zahăr (pentru finalizat fursecurile)
Amestecăm într-un castron făina cu praful de
copt şi sarea.
Într-un castron mare mixăm uleiul cu zahărul
(200 g), apoi adăugăm ouăle şi amestecăm bine.
Adăugăm vanilia şi uleiul de mentă.
Încorporăm treptat amestecul de făină,
folosind o lingură de lemn când compoziţia începe să se îngroaşe.
Adăugăm la final bobiţele de ciocolată şi
amestecăm bine.
Luăm cu lingura din compoziţie şi formăm
biluţe (este destul de lipicios aluatul), pe care le tăvălim prin zahăr. Turtim
puţin biluţele şi le aşezăm pe hârtie de copt.
Coacem fursecurile circa 10 minute.
Sunt încă puţin moi când le scoatem din cuptor, dar le lăsăm câteva minute să se
răcorească şi le transferăm pe un grătar până se răcesc complet.
Le putem păstra câteva zile într-o cutie
închisă bine.
Poftă bună!
******************************************************************************************************
For the After Eight fans, these cookies will be a true delight. Although the original recipe required mint chocolate chips, I used dark chocolate chips (a looot more) and add in the composition a few drops of mint oil. They are easy to make and very very good and refreshing.
CHOCOLATE-MINT COOKIES
(appr. 50 cookies)
- 325 g flour
- 1 ½ teaspoons baking powder
- ½ teaspoon salt
- 200 g sugar
- 180 ml oil
- 2 eggs
- 1 teaspoon vanilla extract
- 2-3 drops mint oil
- 100 g chocolate chips
- 100-150 g sugar (for finalizing the cookies)
We combine flour, baking powder and salt in a bowl.
In a large bowl, we mix the oil with the sugar (200 g), then beat in the eggs.
We add in the vanilla and mint oil.
We gradually add in the flour mixture, using a wooden spoon when the dough thickens.
We then add in the chocolate chips and stir well.
We use a tablespoon to make balls of dough (the dough is quite sticky), which we roll in sugar. We flatten the balls a little and put them on a parchment paper.
We bake them for about 10 minutes. They will still be soft when taking them out of the oven, but we leave them a few minutes to cool, then put them on a wire rack until cooled completely.
We can keep them for a few days in a airtight container.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu