vineri, decembrie 26, 2014

Curd de dovleac / Pumpkin Curd


Sunt mândră să vă spun că aceasta este invenţia mea. Cum am ajuns la ea? Foarte simplu… când descopăr ceva nou şi îmi place, am tendinţa de a rămâne în acea zonă. Dacă vă uitaţi în arhiva blogului, veţi găsi câteva reţete de curd pe care le-am făcut pentru a le folosi mai apoi la torture. Aşa că m-am gândit: “de ce să nu încerc şi un curd de dovleac?”. Nici nu am mai căutat reţete (aşa că nu vă pot spune dacă sunt şi altele pe internet), ci am adaptat reţeta de curd de portocale (care era bazată pe o reţetă generală de curd). Am înjumătăţit cantităţile, pentru că nu eram sigură de rezultat, dar a fost îndeajuns pentru ce aveam nevoie… şi chiar foarte bun la gust!

CURD DE DOVLEAC


  • 120 g piure de dovleac
  • 75 g zahăr (dacă dovleacul nu este prea dulce şi vreţi o cremă destul de dulce, dolosiţi 100 g)
  • 3 ouă mari
  • 84 g unt, la temperature camerei
  • ¼ linguriţă scorţişoară

Amestecăm bine piureul de dovleac cu zahărul şi ouăle într-un castron pe care îl putem folosi pe baie de aburi.



Încorporăm apoi scorţişoara.



Adăugăm untul moale şi amestecăm (nu se va omogeniza compoziţia, dar nu vă faceţi griji, îşi va reveni când o punem pe foc).



Punem castronul deasupra unei cratiţe în care fierbe apa (atenţie, fundul castronului nu trebuie să atingă apa) şi amestecăm cu un tel până se topeşte untul.


Ţinem castronul pe baia de aburi, amestecând din când în când cu telul, până ce crema se îngroaşă suficient pentru ca, introducând o lingură în cremă şi trăgând o linie cu degetul, aceasta să lase o urmă clară (durează cam 10-15 minute). 




Lăsăm crema să se răcească, apoi o trecem printr-o sită, pentru a separa orice urme de ou gătit, obţinând astfel o cremă fină fină.



O păstrăm într-un borcan, la frigider, până la 2 săptămâni.


Bucuraţi-vă de ea alături de o prăjitură delicioasă sau cu nişte clătite!





*********************************************************************************************

I'm proud to tell you that this is my invention. How did all started? Well, when I discover something new and I like it, I tend to stick to it. If you look into my archive, you will find various curd recipes that I subsequently used for anniversary cakes. So I thought "why not try a pumpkin curd"? I didn't even search a recipe (so I can't tell you if there are others on the internet), but adapted the orange curd recipe (which was based on a general curd recipe). I halved the quantities, because I wasn't sure of the result, but it was enough for what I needed... and delicious!

PUMPKIN CURD


  • 120 g pumpkin puree
  • 75 g sugar (if your pumpkin is not very sweet and you want a sweeter curd, use 100 g)
  • 3 large eggs
  • 84 g butter, at room temperature
  • ¼ teaspoon cinnamon

Whisk the pumpkin puree with the sugar and eggs in a bowl you can use over a saucepan with simmering water.
Fold in the cinnamon.
Add in the soft butter and stir (the ingredients won’t come together, but don’t worry, once heated it will become smooth).
Put the bowl over simmering water (the bottom of the bowl mustn’t touch the water) and whisk until the butter is melted into the composition.
Keep the bowl over simmering water, whisking frequently, until the cream is thick enough to coat a spoon (it may take 10-15 minutes).
Let the curd chill until cold, then strain it through a sieve in order to remove any cooked egg, leaving you with a silky curd.
Keep the curd in a jar, in the refrigerator, up to 2 weeks.

Enjoy it alongside a delicious cake or with some crêpes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu